Πέντε πράγματα που δεν ήξερες για τα Converse All-Star ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Πέντε πράγματα που δεν ήξερες για τα Converse All-Star

converse


Μετράνε κάτι λιγότερο από έναν αιώνα ζωής. Και δύο πράγματα είναι σίγουρο: για να καθιερωθούν έχουν περάσει από τα χίλια κύματα και σήμερα θεωρούνται το απόλυτο sneaker που ταιριάζει με όλα τα look.


Ναι, από το 1917, όταν και έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση έως σήμερα, τα Converse All-Stars έχουν συνδεθεί με πολλά (μα, πάρα πολλά) στυλ, έχουν εξαφανιστεί από την μόδα, έχουν επιστρέψει δριμύτερα και έχουν φορεθεί από όλους.


Και εν έτει 2013, μπορεί να θεωρούνται συνώνυμο της alternative γενιάς, αλλά όλοι ξέρουμε ότι δεν θα μείνουν εκεί. Άλλωστε όποιος είναι από 30 plus και πάνω θα θυμάται (έστω και από φωτογραφίες) ότι τα All-Stars ήταν για ένα μεγάλο φεγγάρι το αγαπημένο παπούτσι στο NBA, ενώ στη δεκαετία του ’90 ο Kurt Cobain και η παρέα του το μετέτρεψαν στο must sneaker της grunge σκηνής.


Και επειδή ποτέ δεν ξέρεις προς τα που θα πάει η μόδα, μάθε 5 πράγματα τα για τα Converse. Έστω κι αν σήμερα δεν τα φοράς.


5. Τα Converse ουσιαστικά εμπνεύστηκαν από τον Marquis Mills Converse, όταν εκείνος γλίστρησε από μια σκάλα. Τότε αποφάσισε να φτιάξει παπούτσια που να έχουν σόλα από καουτσούκ.


4. Για τα πρώτα 60 χρόνια, έβγαιναν μόνο σε 5 χρώματα. Αλλά κανέναν δεν ενοχλούσε αυτό, γιατί και τα 5 ήταν καταπληκτικά.


3. Όσο κι αν σου μοιάζει απίστευτο, καθώς του άρεσαν τα ρούχα που έβγαζαν μάτι και τα χοντροκομμένα παπούτσια με τακούνι, ο Elvis Presley ήταν φανατικός συλλέκτης Converse.


2. Από το 1917, που έκαναν την εμφάνισή τους, έως σήμερα, έχουν πωληθεί παγκοσμίως περισσότερα από 550 εκατομμύρια ζευγάρια.


1. Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι στρατιώτες των ΗΠΑ φορούσαν Converse κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής τους.



Πέντε πράγματα που δεν ήξερες για τα Converse All-Star

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...