Κίνα: Δεκάχρονος πήδηξε από τον 30ο όροφο επειδή του το είπε ο δάσκαλός του! ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Κίνα: Δεκάχρονος πήδηξε από τον 30ο όροφο επειδή του το είπε ο δάσκαλός του!

kina


Τυφλή υπακοή από έναν δεκάχρονο Κινέζο μαθητή στον δάσκαλό του. Ο ανήλικος κατόπιν υπόδειξης του δασκάλου του να γράψει την αυτοκριτική του ή στην αντίθετη περίπτωση να πηδήξει από την οροφή της πολυκατοικίας, ο μαθητής προτίμησε το δεύτερο, τι κι αν ήταν στον 30ο όροφο!



Συγκεκριμένα, ο δάσκαλος είχε δώσει εντολή στο αγόρι να γράψει μια επιστολή 1.000 χαρακτήρων στην κινεζική γλώσσα στην οποία θα ζητούσε συγγνώμη για την φλυαρία του στην τάξη, μετέδωσε ο Κινεζικός Εθνικός Ραδιοσταθμός (CNR), επικαλούμενος έναν γείτονα της οικογένειας του μαθητή. Αφού απέτυχε πολλές φορές να ολοκληρώσει την αυτοκριτική του, ο δάσκαλος του είπε ότι δεν μπορεί πλέον να κάνει τίποτε άλλο παρά να πηδήξει από την οροφή της πολυκατοικίας του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNR, ο οποίος επικαλείται γονείς άλλων παιδιών και έναν γείτονα.


«Δάσκαλε δεν τα καταφέρνω. Ήδη δίστασα πολλές φορές όταν προσπάθησα να πηδήξω από την οροφή της πολυκατοικίας», ήταν οι λέξεις που έγραψε ο δεκάχρονος  σε ένα από τα σχολικά του εγχειρίδια.


Μετά τον τραγικό θάνατο του παιδιού, μέλη της οικογένειάς του ανήρτησαν στο εξωτερικό του σχολείου του, στην πόλη Τσενγκντού, στην νοτιοδυτική Κίνα, ένα πανό στο οποίο αναφέρεται: «Ο δάσκαλος υποχρέωσε το παιδί μας να πηδήξει από την οροφή της πολυκατοικίας».


Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται, δήλωσε παράλληλα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της περιοχής Τζιντζιάνγκ, στην οποία σημειώθηκε το περιστατικό. Ο ίδιος αρνήθηκε να διευκρινίσει περαιτέρω. Το κινεζικό εκπαιδευτικό σύστημα χαρακτηρίζεται από μια άκρως αυστηρή πειθαρχία, με την κινεζική παράδοση να έχει εμφυσήσει έναν απόλυτο σεβασμό στην αρχή και να καλεί τα παιδιά να υπακούουν με σχολαστικότητα στις οδηγίες των διδασκάλων τους.


Η διαδικασία αυτοκριτικής άφησε βαθιά τα σημάδια της στην κινεζική κοινωνία κατά τη διάρκεια του Μαοϊσμού, ενώ πρόσφατα ξανάρχισε να εφαρμόζεται με αφορμή την τρέχουσα εκστρατεία κατά της διαφθοράς. Το σχολείο στο οποίο πήγαινε ο 10χρονος μαθητής που πήδηξε στο κενό αντέδρασε σήμερα στον επίσημο λογαριασμό του σε ιστότοπο τύπου Twitter, σημειώνοντας ότι σε αυτόν τον μαθητή και σε πολλούς συμμαθητές του είχε γίνει η υπόδειξη να συντάξουν ένα κείμενο αυτοκριτικής όσον αφορά την συμπεριφορά τους αφού προκάλεσαν προβλήματα σε έναν σχολικό διαγωνισμό ευφράδειας.

Ο θάνατος του αγοριού οφείλεται «σε ατύχημα», διαβεβαίωσε το σχολείο.



Κίνα: Δεκάχρονος πήδηξε από τον 30ο όροφο επειδή του το είπε ο δάσκαλός του!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...