Επιτυχημένες χορωδιακές συναντήσεις στη Νέα Αγχίαλο και στην Αγριά ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Επιτυχημένες χορωδιακές συναντήσεις στη Νέα Αγχίαλο και στην Αγριά



Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Μαΐου το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Βόλου, που διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. –ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) συνεχίζοντας την παράδοση του τέως Δήμου Νέας Αγχιάλου, όπως και του τέως Δήμου Αγριάς, οι οποίοι είχαν θεσμοθετήσει ετήσιες χορωδιακές συναντήσεις. Το Χορωδιακό Φεστιβάλ Βόλου αποτελεί ουσιαστικά «πάντρεμα» του χορωδιακών συναντήσεων Νέας Αγχιάλου και Αγριάς, με στόχο τη συνένωση των καλλιτεχνικών δυνάμεων και, εν τέλει, την ενδυνάμωση του θεσμού.
Για τη Νέα Αγχίαλο ήταν η 18η χορωδιακή συνάντηση. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την απόδοση μουσικών έργων ποικίλου περιεχομένου από την χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών «Ο Φάρος» με μαέστρο την κ. Ρεβέκκα Φελεκίδου, συνεχίστηκε με την Δημοτική Χορωδία Τρικάλων με μαέστρο την κ. Ελένη Ζιάκα και η βραδιά έκλεισε με τη Χορωδία της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου η οποία ιδρύθηκε το 1994, είναι μικτή και αποτελείται από 50 μέλη, με πλούσια συμμετοχή σε χορωδιακά Φεστιβάλ της Ελλάδας και ποικίλο ρεπερτόριο. Τη Χορωδία διευθύνει από το 1995 ο μαέστρος Γιώργος Διαμαντόπουλος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου, κ. Π.Πελεκάνος, ο δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος του τομέα Πολιτισμού στο Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, κ. Ε.Τσάμης, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Θ.Διαμαντένιας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου κ. Ε.Διαμαντένιας, εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της περιοχής και πλήθος κόσμου.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης στον προαύλιο χώρο του αμφιθεάτρου, παρατέθηκε γεύμα στα μέλη των Χορωδιών, που διοργάνωσε και πρόσφερε ο Δήμος Βόλου και ακολούθησε χορός. Τα εδέσματα προσφέρθηκαν από τον Δήμο Βόλου και το γεύμα εμπλουτίστηκε με προσφορές από τα μέλη της Χορωδίας Νέας Αγχιάλου και του προέδρου των Καταστηματαρχών Νέας Αγχιάλου Βασίλη Ασδεράκη, τους οποίους ο Δήμος Βόλου ευχαριστεί θερμά για την χορηγία τους. «Τέτοιου είδους πράξεις καταδεικνύουν ότι όλη η κοινωνία της Νέας Αγχιάλου αγκαλιάζει και υποστηρίζει με θέρμη τις πολιτιστικές και άλλες δράσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή», επισήμανε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Π.Πελεκάνος.
Ανάλογη επιτυχία σημείωσε και το Χορωδιακό Φεστιβάλ Αγριάς, στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα, όπου συμμετείχαν η Χορωδία Γιαννιτσών και Αθύρων με μαέστρο τον Απόστολο Τσέρνο, η Χορωδία του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη με μαέστρο τον Ηρακλή Παναγόπουλο, αλλά και η Μικτή Χορωδία Αγριάς η οποία ιδρύθηκε το 1995 και αποτελείται από ερασιτέχνες χορωδούς από το Βόλο και την Αγριά, που τους ενώνει η αγάπη τους για τη μουσική και το χορωδιακό τραγούδι. Την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία έχει ο γνωστός μαέστρος κ.Βλάσης Μαστρογιάννης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Αγριάς και Αρτέμιδας Σ.Χαλκιάς, ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αγριάς Γρ.Σελημάς και πλήθος κόσμου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...