Επτά εφευρέσεις που προέκυψαν κατά λάθος ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Επτά εφευρέσεις που προέκυψαν κατά λάθος



Σήμερα, τα παρακάτω προϊόντα είναι γνωστά σε όλον τον κόσμο. Γνωρίζατε ωστόσο ότι σήμερα βρίσκονται ανάμεσά μας… από λάθος των εφευρετών τους; Δείτε παρακάτω επτά εφευρέσεις που προέκυψαν εντελώς τυχαία.

Τσίχλα
Ο Τόμας Άνταμς επιχείρησε να δημιουργήσει μία ουσία που θα αντικαθιστούσε το λάστιχο, ανακαλύπτοντας κατά τύχη την τσίχλα.

Βιάγκρα
Το Βιάγκρα αρχικά προοριζόταν για τη θεραπεία της κυνάγχης.

Coca-Cola
Το δημοφιλέστερο αναψυκτικό στον κόσμο είχε εφευρεθεί ως φάρμακο για τον πονοκέφαλο και τον πονόκοιλο, καθώς και ως πειραματική θεραπεία του υπερβολικού άγχους.

Πλαστελίνη
Οι Τζόσεφ και Νόα ΜακΒίκερ εφηύραν την πλαστελίνη το 1955, προσπαθώντας να ανακαλύψουν ένα καθαριστικό για ταπετσαρίες.

LSD
Το ναρκωτικό προέκυψε από την εφεύρεση ενός Ελβετού επιστήμονα, ο οποίος προσπαθούσε να δημιουργήσει ένα φάρμακο για την εξάλειψη των πόνων της γέννας.

Slinky
Το αγαπημένο ελατήριο ανακαλύφθηκε το 1943 από τον μηχανικό Ρίτσαρντ Τζέιμς, ο οποίος επιχείρησε να δημιουργήσει ένα προστατευτικό για τη σταθεροποίηση και προστασία εύθραυστων αντικειμένων, κατά τη μεταφορά τους σε πλοία.

Listerine
Το στοματικό διάλυμα ανακαλύφθηκε πριν από 133 χρόνια, και αρχικά εξυπηρετούσε σκοπούς χειρουργικού αντισηπτικού, ενώ εν συνεχεία δοκιμάστηκε και ως αντίδοτο για τη γονόρροια.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...