Σε αντιμνημονιακό φόντο η κηδεία του Κώστα Κόγια στο Βόλο ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Σε αντιμνημονιακό φόντο η κηδεία του Κώστα Κόγια στο Βόλο



Με φόντο ξεκάθαρα αντιμνημονιακό, όμοιο με τον λόγο του επί σειρά ετών συνδικαλιστή, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μ. Τρίτης στον Βόλο, από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στη Ν. Ιωνία, η κηδεία του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕΜ) αλλά και των Περιπτεριούχων Μαγνησίας, Κώστα Κόγια, ο οποίος αργά το απόγευμα του Σαββάτου, στην οικεία του, αποφάσισε να θέσει τέλος στην ζωή του, σοκάροντας το πανελλήνιο αλλά και την τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και του Βόλου, που παραμένει μουδιασμένη, μην έχοντας συνειδητοποιήσει την απώλεια.
Παρουσία πλήθους κόσμου απλού, της πολιτικής και του συνδικαλισμού, των Βουλευτών Μαγνησίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και Πάρι Μουτσινά, καθώς επίσης και των Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Παναγιώτη Λαφαζάνη και του προέδρου της ΓΣΕΒΒΕ Γιώργου Καββαθά, η κηδεία του Κώστα Κόγια απέκτησε γρήγορα ξεκάθαρα κοινωνικοπολιτικά χαρακτηριστικά, αντίθετα στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική.
Χαρακτηριστική ήταν εξάλλου, στην κορυφή της πομπής, η παρουσία μελών του "Κινήματος Ελπίδας Πολιτών", που δημιούργησε ο Κώστας Κόγιας και είχε ως συνοδοιπόρους του στο ταξίδι που έκανε τον Οκτώβριο από τον Βόλο έως την Αθήνα με τα πόδια, τα οποία, κρατώντας από ένα λουλούδι στο χέρι, φώναζαν συνθήματα.
Η επιλογή του Κώστα Κόγια, να φύγει με αυτό τον τρόπο από την ζωή, -παρά το γεγονός ότι δεν λύγισε απέναντι στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, ενώ αντίθετα στα 61 του χρόνια συνέχιζε να αγωνίζεται, συστήνοντας μάλιστα πρόσφατα την "Κίνηση Ελπίδας Πολιτών", με την σημαία της οποίας τον περασμένο Οκτώβριο, μαζί και με άλλα μέλη της Κίνησης, περπάτησε για 11 ολόκληρες ημέρες από τον Βόλο έως την Αθήνα, διαμαρτυρόμενος μ' αυτό το τρόπο για τα προβλήματα των επαγγελματιών και των βιοτεχνών-, έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία, με το πλήθος των συλλυπητήριων ανακοινώσεων κομμάτων, φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής, να είναι ενδεικτικό.
Τον Κώστα Κόγια βρήκε απαγχονισμένο στο σπίτι τους η σύζυγός του, γύρω στις 20.30 του Σαββάτου, αφού νωρίτερα ανησύχησε μιας και δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές της κλήσεις. Νωρίτερα, το απόγευμα, γύρω στις 18.30, είχε φύγει από το περίπτερο που διατηρούσε στην παραλία της πόλης, αφήνοντας σ' αυτό την σύζυγό του, φανερά πιεσμένος και αγχωμένος από τις οικονομικές του εκκρεμότητες. Την Κυριακή μάλιστα είχε προγραμματίσει να επισκεφτεί το Νοσοκομείο του Βόλου για τις καθιερωμένες εξετάσεις που πραγματοποιούσε, παρακολουθώντας το πρόβλημα της υγείας του, το οποίο σύμφωνα και με την ιατροδικαστική εξέταση, όπως αναφέρουν πηγές του e-Volos.gr, βρίσκονταν σε καλό σημείο, γεγονός που ενισχύει ακόμα περισσότερο τους οικονομικούς λόγους ως αιτία της επιλογής να θέσει τέρμα στη ζωή του.

Ανεπιθύμητο το στεφάνι του Κ. Καρτάλη στην κηδεία του Κ. Κόγια στο Βόλο
Πετώντας κάτω το στεφάνι του τέως Βουλευτή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Κώστα Καρτάλη, επέλεξαν κάποιοι από τους παριστάμενους στην κηδεία του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕΜ) αλλά και των Περιπτεριούχων Μαγνησίας, Κώστα Κόγια, ο οποίος αργά το απόγευμα του Σαββάτου, στην οικεία του, αποφάσισε να θέσει τέλος στην ζωή του, ώστε να εκφράσουν την αγανάκτησή τους στην ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική, σε μια κηδεία που όσο περνούσε η ώρα αποκτούσε ολοένα και πιο ξεκάθαρα κοινωνικοπολιτικά χαρακτηριστικά.
e-volos


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...