Θα αποζημιωθούν οι οικογένειες των θυμάτων στο Μπαγκλαντές ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Θα αποζημιωθούν οι οικογένειες των θυμάτων στο Μπαγκλαντές



Την πρόθεσή του να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων της κατάρρευσης του εργοστασίου στη Ντάκα του Μπαγκλαντές ανακοίνωσε ο καναδικός όμιλος σουπερμάρκετ Loblaw.
«Εμείς θα προσφέρουμε αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων που είχαν προσληφθεί από τον προμηθευτή μας», ανέφερε ο καναδικός όμιλος, προσθέτοντας ότι θα δοθούν «λεπτομέρειες» της βοήθειας. Η κατάρρευση του κτιρίου οδήγησε στο θάνατο 381 άτομα και τραυμάτισε επίσης εκατοντάδες.
Η αλυσίδα σούπερμάρκετ βεβαίωσε ότι η ενίσχυση είναι «εντυπωσιακή και σημαντική», εξηγώντας «ότι τα θύματα και οι οικογένειές τους μπορούν να επωφεληθούν τώρα και στο μέλλον». Ο όμιλος Loblaw έχει εκφράσει επίσης την πρόθεσή του να «προωθήσει την υλοποίηση αλλαγών ώστε να προληφθεί, ότι παρόμοιο τραγικό περιστατικό δεν μπορεί να συμβεί ξανά», εκφράζοντας τα «βαθιά συλλυπητήρια» προς τα θύματα της τραγωδίας.
Ο όμιλος είναι στην κορυφή του λιανικού εμπορίου τροφίμων στον Καναδά, με πάνω από 1.000 καταστήματα και περίπου 134.000 εργαζόμενοι, και «σχετίζεται» με το ατύχημα μέσω μιας θυγατρικής εταιρείας παραγωγής φθηνών ρούχων που είχε δόσει παραγγελίες στον τοπικό εργοδότη.
Από την κατάρρευση του κτιρίου όπου στεγάζονταν πολλές βιοτεχνίες στα προάστια της Ντάκα, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 381 άνθρωποι, ενώ εκατοντάδες είναι οι σοβαρά τραυματίες, κυρίως γυναίκες. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων είναι αδύνατον να διαπιστωθεί πριν από την ολική απομάκρυνση των ερειπίων. Σύμφωνα με την ομοσπονδία των εργαζομένων στην κλωστοϋφαντουργία, περίπου 3.000 άτομα απασχολούνταν στα πέντε εργοστάσια ενδυμάτων που είχαν εγκατασταθεί στο κτίριο.
Αυτό είναι το χειρότερο βιομηχανικό ατύχημα στην ιστορία του Μπαγκλαντές, μια εξαιρετικά φτωχή χώρα με πολύ χαμηλό κόστος εργασίας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...