Δολοφόνησαν ιμάμη και τον έσυραν στο έδαφος ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Δολοφόνησαν ιμάμη και τον έσυραν στο έδαφος



Ένας προσκείμενος στο καθεστώς ιμάμης σε ένα τέμενος στο Χαλέπι της Συρίας, δολοφονήθηκε από αντάρτες οι οποίοι περιέφεραν τη σορό του σε μια συνοικία της πόλης σέρνοντάς την στο έδαφος, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο σεΐχης Χάσαν Σαϊφεντίν, γνωστός για τις θέσεις του υπέρ του καθεστώτος, «δολοφονήθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο από αντάρτες και το πτώμα του σύρθηκε στο έδαφος», ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση αυτή, η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση.
Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι ο σεΐχης Σαϊφεντίν, ιμάμης του τεμένους Αλ Χάσαν, στη συνοικία Σέιχ Μακσούντ, στο βόρειο τμήμα της πόλης, «δολοφονήθηκε από τρομοκράτες οι οποίοι ακολούθως ακρωτηρίασαν τη σορό του».
Η Δαμασκός αναφέρεται στην ένοπλη αντιπολίτευση χρησιμοποιώντας συλλήβδην τον όρο τρομοκράτες.
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης αλ Ιχμπαρίγια μετέδωσε ότι ο σεΐχης «σφαγιάστηκε κι αποκεφαλίστηκε», επικαλούμενη τις θρησκευτικές αρχές στο Χαλέπι. «Οι ουλεμάδες του Χαλεπιού καταγγέλλουν αυτό το ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε από εχθρούς της ανθρωπότητας που δολοφόνησαν τον σεΐχη Χάσαν Σαϊφεντίν και απόθεσαν το κεφάλι του στον μιναρέ του τζαμιού αλ Χάσαν», ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο.
Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό ότι ένας γερμανός δημοσιογράφος που εργαζόταν για τηλεοπτικό δίκτυο ARD, τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες κατά την διάρκεια μιας αποστολής του στο Χαλέπι.
Ο Γιεργκ Αρμπρούστερ, 65 ετών, επί σειρά ετών ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου σε αραβικές χώρες περιλαμβανομένης το τελευταίο διάστημα της Αιγύπτου, βρέθηκε εν μέσω «μιας ανταλλαγής πυρών» χθες, ενώ περιηγείτο στην συριακή μεγαλούπολη μεγάλο τμήμα της οποίας έχει καταστραφεί από τις μάχες.
Ο δημοσιογράφος διακομίστηκε στην Τουρκία και η κατάστασή του είναι τώρα σταθερή.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...