Καρέ καρέ οι «βόλτες» κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Καρέ καρέ οι «βόλτες» κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού



Μεταμεσονύχτιο «σουλάτσο» σε προαύλιο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού πραγματοποιούσαν κρατούμενοι για να παραλάβουν οπλισμό και ναρκωτικά που είχαν πετάξει «εξωτερικοί συνεργάτες», δίχως να γίνονται αντιληπτοί από τους φρουρούς.
Η δραστηριότητά τους, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή», έγινε γνωστή πολλές ημέρες αργότερα, μετά την παρακολούθηση υλικού που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, στο οποίο φαίνονταν έγκλειστοι να «σπάνε» τα κάγκελα και με σχοινί να βρίσκονται στο έδαφος.
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προχώρησαν σε εξοντωτικούς ελέγχους, καταφέρνοντας να ανακαλύψουν ένα όπλο, δύο χειροβομβίδες και πέντε σφαίρες.
Οι αποδράσεις, οι έξωθεν επιθέσεις, τα οπλοστάσια, η ωμή βία, οι υπόγειες συναλλαγές, είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Όταν, μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης ζητήθηκαν εξηγήσεις, τα στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης ενημερώθηκαν πως τα παμπάλαια κάγκελα της φυλακής σπάνε σε χρόνο ρεκόρ και με πολύ απλούς τρόπους.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα οι τεχνικοί των φυλακών ζητούν εδώ και χρόνια να αντικατασταθούν με γρανίτη, αίτημα που εχει απορριφθεί λόγω κόστους.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...