Διημερίδα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για την κρουαζιέρα ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Διημερίδα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για την κρουαζιέρα



Η κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, είναι το περιεχόμενο της διημερίδας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου, στην αίθουσα του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, στον 2ο όροφο.
Ειδικότερα, η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και χαιρετισμό θ' απευθύνουν:Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σμύρνης κ. Ekrem Demirtas, ο Πρόεδρος Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων (ΕΟΑΕΝ)κ. Θρασύβουλος Καλογρίδης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Βόλου κ. Παναγιώτης Σκοτινιώτης.
Στη συνέχεια θ' ακολουθήσουν οι ομιλίες:
"Η κρουαζιέρα στο Βόλο και τη Μαγνησία – Πώς μπορεί το Επιμελητήριο να «βοηθήσει» στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας και στη συνέχεια στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Οι «στρατηγικές» συνεργασίες" – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας – Κος Αριστοτέλης Μπασδάνης.
"Υφιστάμενες Λιμενικές Υποδομές Κρουαζιέρας" – Καθ. Κ.Ι. Μουτζούρης – Γεν. Γραμ. Λιμένων & Λιμενικών Υποδομών – Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου.
"Η Med Cruise και η κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο"– Γενικός Διευθυντής Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, Πρόεδρος MEDCRUISE κ. Σταύρος Χατζάκος.
"Το λιμάνι του Βόλου & η ανάπτυξη της κρουαζιέρας" - Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΒ κ. Γιάννης Πρίγκος.
"Παράγοντες που επηρεάζουν την Κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο. Πώς η συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή επηρεάζεται" – Πρόεδρος ΗΑΤΤΑ Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων κ. Γιώργος Τελώνης.
"Shore excursions και η σημασία τους στην επιλογή των προορισμών. Πως μπορούν οι προορισμοί να «εξυπηρετήσουν» κρουαζιέρες και το χειμώνα"- Ιδιοκτήτης & Διευθύνων Σύμβουλος του TRAVELWAY κ. Σπύρος Χάμπας.
Μετά το διάλειμμα, στις 3 το μεσημέρι,θ' ακολουθήσουν οι ομιλίες:
"Το Επιμελητήριο της Σμύρνης και πώς αυτό δημιούργησε την Κρουαζιέρα στη Σμύρνη" – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σμύρνης κ. Ekrem Demirtas.
"Ελλάδα – Τουρκία: Μια στρατηγική συνεργασία με ήδη γερά θεμέλια, πάνω στην οποία θα πρέπει να στηριχθεί η μακροπρόθεσμη πορεία ανάπτυξης της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσογείου"– κα. Κρύση Παλάσση (CTM Hellas International Cruise Consultants).
“A case Study: The Original Route of Jason and the Argonauts” Προτεινόμενες και κοινές διαδρομές Κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο και η Κρουαζιέρα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας – Επιμελητήριο Μαγνησίας & Επιμελητήριο Σμύρνης- κα. Θέκλα Καμμένου (Επιμελητήριο Μαγνησίας – Πρόεδρος Εταιρίας Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας) και Mine Gunes (Izmir Cruise Port Representative).
"Η ομαδοποίηση του μάρκετινγκ προορισμών (cluster marketing) ως μέσο για την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας πόρων και προσπαθειών προώθησης" – κα. Κρύσση Παλάσση (CTM Hellas International Cruise Consultants).
Η πρώτη ημέρα της διημερίδας θα κλείσει με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων Μαγνησίας και Επιμελητηρίου Σμύρνης.
Η δεύτερη ημέρα της διημερίδας θα ξεκινήσει στις 10.15 το πρωί, με τις εξής ομιλίες:
"Ο Βόλος και η κρουαζιέρα σήμερα. Προοπτικές ανάπτυξης για το μέλλον"–Πρόεδρος Εταιρίας Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας – κα. Θέκλα Καμμένου.
"Παρουσίαση του λιμανιού του Κατακόλου" - Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Επιμελητηρίου Ηλείας και Πρόεδρος Μεταποιητικού Τμήματος κ. Ηλίας Ξανθούλης.
"Το Ιόνιο Πέλαγος και η Κρουαζιέρα σήμερα" – Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκάτος.
"Προοπτικές ανάπτυξης κρουαζιέρας στο λιμάνι Βόλου- Επώνυμη κρουαζιέρα" – Δημοσιογράφος κ. Ιωάννης Αναστασίου.
Θ' ακολουθήσουν εισηγήσεις μελών του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων (ΕΟΑΕΝ), σχετικά με την κρουαζιέρα κατά τόπους και το μέλλον, συζήτηση σχετικά με την κατάργηση της απλουστευμένης διαδικασίας ελέγχου διαβατηρίων για τουρίστες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας: Το μέλλον της Κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και διεξαγωγή συμπερασμάτων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...