ΔΕΥΑΜΒ: Οριστικά τέρμα στις υπερχρεώσεις ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΥΑΜΒ: Οριστικά τέρμα στις υπερχρεώσεις



Για κατανάλωση 90 ημερών, χωρίς καμία υπέρβαση, θα χρεώνονται πλέον οι καταναλωτές της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς εγκαταστάθηκε και λειτουργεί ήδη το ειδικό πρόγραμμα που διασφαλίζει την υλοποίηση της δέσμευσης που είχε αναλάβει η παρούσα Δημοτική Αρχή.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για διαφανή, δίκαια και ορθολογική εφαρμογή των χρεώσεων τελών ύδρευσης – αποχέτευσης στους καταναλωτές, η ΔΕΥΑΜΒ εφαρμόζει εδώ και λίγες ημέρες το σύστημα χρέωσης λογαριασμών κατανάλωσης με αναγωγή στις 90 ημέρες (τρίμηνο), έστω και εάν αυτοί έχουν καθυστερήσει να καταμετρηθούν για οσοδήποτε χρονικό διάστημα.
«Κατ’ αυτό τον τρόπο», επισημαίνει ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Λ.Μαυρογιάννης, «ισότιμα όλοι οι καταναλωτές χρεώνονται για κατανάλωση 90 ημερών, χωρίς να υπάρχει για ορισμένους ενδεχόμενο αλλαγής τιμολογιακής κλίμακας επί τα χείρω, σε περίπτωση που για κάποιους λόγους (καιρικές συνθήκες, απεργίες, ασθένειες υπαλλήλων) δεν γίνει η μέτρηση στην καθορισμένη ημερομηνία».
Να σημειωθεί ότι η μηχανογραφική δυσλειτουργία που παρουσιάστηκε κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου συστήματος, έγινε αντιληπτή από τους διαχειριστές του προγράμματος και αποκαταστάθηκε αμέσως. Όσον αφορά τους 1700 περίπου λογαριασμούς που εστάλησαν χωρίς την αναγωγή στο πληρωτέο ποσό, στο τμήμα της πόλης που περικλείεται από τις οδούς Γ.Δήμου - Περιφερειακός και τους χείμαρρους Κραυσίδωνα και Αναύρου, οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά την εξόφλησή τους θα πληρώσουν το ποσό που αντιστοιχεί στις 90 μέρες, σύμφωνα με τις διορθωμένες καρτέλες που έχουν ήδη εκδοθεί από την υπηρεσία.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...