«Χειροπέδες» για κατάχρηση εκατομμυρίων στην ισχυρότερη γυναίκα του Μεξικού ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

«Χειροπέδες» για κατάχρηση εκατομμυρίων στην ισχυρότερη γυναίκα του Μεξικού



Η 68χρονη Έλμπα Έστερ Γκορδίγιο θεωρείται η ισχυρότερη γυναίκα του Μεξικού, αφού είναι επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης των καθηγητών με 1,5 εκατομμύριο μέλη.
Η Αστυνομία της πέρασε χειροπέδες, ενώ επέστρεφε στη χώρα από το Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, με την κατηγορία της κατάχρησης ύψους 120 εκατ. ευρώ. Η ίδια αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες.
Ο Εισαγγελέας κατηγορεί την Γκορδίγιο για υπεξαίρεση των εισφορών των εκπαιδευτικών, χρήματα που στη συνέχεια γίνονταν...
ακριβά ακίνητα στις ΗΠΑ ή πλαστικές επεμβάσεις για την ίδια την 68χρονη.
Η σύλληψή της έγινε σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συγκυρία, αφού λίγες ώρες νωρίτερα ο πρόεδρος του Μεξικού είχε παρουσιάσει το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, το οποίο χτυπά ευθέως πολλά από τα προνόμια που απολάμβανε ο κλάδος, χάρη και στις προσπάθειες της Γκορδίγιο.
Μεταξύ άλλων, προβλέπεται να μπει τέλος στη δυνατότητα αγοράς ή μεταβίβασης μιας θέσης εκπαιδευτικού, θα καθιερωθεί σύστημα αξιολόγησης, ενώ πρόκειται να γίνει απογραφή για τον πραγματικό αριθμό των υπηρετούντων στη δημόσια εκπαίδευση.
Πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν ότι η απόφαση του προέδρου να τραβήξει το χαλί κάτω από την ισχυρότερη σε όλη τη Λατινική Αμερική συνδικαλιστική οργάνωση έγινε προκειμένου να στείλει το δικό του μήνυμα για το «ποιος είναι το αφεντικό» στη χώρα.
H Γκορδίγιο υπήρξε γενική γραμματέας του PRI, του κόμματος από το οποίο προέρχεται ο νυν πρόεδρος της χώρας. Το συγκεκριμένο κόμμα κυριαρχεί στη νεότερη πολιτική ιστορία του Μεξικού, αφού κυβέρνά σχεδόν 70 χρόνια με διάλειμμα 12 ετών μεταξύ 2000-2012.
Ωστόσο, το 2006 η 68χρονη ήρθε σε ρήξη με το PRI, και ίδρυσε ένα νέο κεντροδεξιό κόμμα με το όνομα «Νέα Συμμαχία». Γενική γραμματέας του κόμματος είναι η κόρη της.
O υποψήφιος του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2012 έλαβε μόλις το 2,29% των ψήφων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...