Τον 10ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας προκηρύσσει ο Δίαυλος ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Τον 10ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας προκηρύσσει ο Δίαυλος



Με θέμα «Ελλάδα 2013» προκηρύσσει τον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας η Φωτογραφική Ομάδα του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Βόλου, της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Βόλου. Στον διαγωνισμό θα γίνονται δεκτές έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες.
Σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής, στο διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος κάθε ερασιτέχνης ή επαγγελματίας φωτογράφος που κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει μέχρι και τέσσερα (4) έργα. Η διαδικασία λήψης και αναπαραγωγής των έργων πρέπει να έχει γίνει αποκλειστικά με φωτογραφικές μεθόδους. Αποκλείονται φωτογραφίες που έχουν υποστεί ηλεκτρονική επεξεργασία σε σημείο που παραποιεί την πραγματικότητα.
Οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν τις ακόλουθες διαστάσεις: α) Η μεγαλύτερη πλευρά δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 30 εκ ή να ξεπερνά τα 45 εκ., β) Η μικρότερη πλευρά δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 20 εκ ή να ξεπερνά τα 30 εκ., γ) Για τις παραπάνω διαστάσεις υπάρχει ανοχή διαφοροποίησης κατά 5 %. (Το ελάχιστο μέγεθος είναι 20Χ30 εκ. και το μέγιστο 30Χ45 εκ., με όλες τις ενδιάμεσες διατάσεις δεκτές π.χ. 30Χ30 εκ. κ.λ.π.). Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να είναι κολλημένες σε χαρτόνι. Στην πίσω πλευρά κάθε φωτογραφίας πρέπει να είναι γραμμένα:
α) Το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου, β) Ο αύξων αριθμός της φωτογραφίας όπως αναγράφεται στο δελτίο συμμετοχής που συνοδεύει την προκήρυξη του διαγωνισμού, γ) Ο τίτλος της φωτογραφίας, αν υπάρχει. (Η φορά ανάγνωσης των παραπάνω πρέπει να καταδεικνύει το πάνω μέρος της φωτογραφίας - Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτοκόλλητο.)
Οι συμμετοχές πρέπει να συνοδεύονται απαραίτητα από το δελτίο συμμετοχής. Το δελτίο συμμετοχής συμπληρωμένο με όλα τα στοιχεία που ζητούνται τοποθετείται στη συσκευασία. Το δελτίο συμμετοχής μπορεί να είναι φωτοαντίγραφο του υποδείγματος που συνοδεύει την προκήρυξη του διαγωνισμού. Δελτία συμμετοχής μπορούν να προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι από το Κέντρο Νεότητας «ΔΙΑΥΛΟΣ» στην διεύθυνση που ακολουθεί. Η συσκευασία των έργων πρέπει να επιτρέπει την επαναχρησιμοποίησή της για την ασφαλή επιστροφή τους στους δικαιούχους. Οι συμμετοχές υποβάλλονται αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς στο Κέντρο Νεότητας «ΔΙΑΥΛΟΣ», Τοπάλη 14, Τ.Κ. 38221, Βόλος. Τηλέφωνο για συνεννόηση 24210 25363. Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει τη Δευτέρα 22/4/2013.
Η κρίση των έργων θα γίνει το Σαββάτο 18 Μαΐου 2013 και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά εγγράφως στους ενδιαφερόμενους. Επίσης θα δοθούν για δημοσίευση στον φωτογραφικό περιοδικό τύπο και στον ημερήσιο τύπο του Βόλου. Η σύνθεση της κριτικής επιτροπής θα καθοριστεί με απόφαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης, Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού – Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου και θα γνωστοποιηθεί στα τέλη Απριλίου. Οι φωτογραφίες που θα διακριθούν θα παραμείνουν στο Κέντρο Νεότητας «ΔΙΑΥΛΟΣ» και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιονδήποτε μη κερδοσκοπικό σκοπό με την αναφορά του ονόματος του δημιουργού. Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε δημόσια τελετή κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ειδικής έκθεσης κατά την οποία θα παρουσιαστούν οι φωτογραφίες που θα διακριθούν.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...