Συνεχίζονται οι έρευνες για τον ορειβάτη ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον ορειβάτη



Κανένα ίχνος του ορειβάτη που αγνοείται από τη Δευτέρα στο Πάπιγκο δεν εντόπισε το ελικόπτερο Super Puma της Ελληνικής Αεροπορίας που πέταξε χθες, νωρίς το απόγευμα, πάνω από το όρος Τύμφη, όπου έπεσε ο 32χρονος.
Το πλήρωμα του ελικοπτέρου, στο οποίο συμμετείχε και ένας εκ των δύο φίλων του ορειβάτη που ήταν μαζί του την ημέρα του ατυχήματος, φωτογράφισε την περιοχή, ώστε από σήμερα, να υπάρξει συνέχεια στις έρευνες που συνεχίζονται αμείωτες από τη Δευτέρα.
Στο μεταξύ, αναμένεται να φτάσουν τέσσερις διασώστες από την ελβετική διασωστική ομάδα «Air Zermatt», οι οποίοι, σε συνεργασία με τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση έρευνας. Σημειώνεται ότι τα μέλη της «Air Zermatt» έρχονται στην Ελλάδα, μετά από πρωτοβουλία της οικογένειας του 32χρονου.
Έρευνες στην περιοχή έκανε και ελικόπτερο ιδιώτη επιχειρηματία από τα Γιάννενα, από τις οποίες προέκυψε ένα σημαντικό στοιχείο. Συγκεκριμένα, φωτογραφήθηκε σημείο στο βράχο, στο οποίο αρχικώς υπήρχε η εκτίμηση ότι εκεί βρισκόταν ο ορειβάτης. Το σημείο αυτό ελέγχθηκε από την νέα έρευνα του Super Puma, χωρίς όμως να επιβεβαιωθούν οι υπόνοιες.
Υπενθυμίζεται ότι το σημείο πτώσης του ορειβάτη είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, ακόμα και για τους ίδιους τους διασώστες, εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας χιονιού που έχει συσσωρευτεί σε «κορνίζες» και υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή.
Τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να συμμετάσχουν στον νέο κύκλο ερευνών που θα ξεκινήσει από αύριο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...