Νοεμβρίου 2012 ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Παιδοψυχαγωγός ασέλγησε σε ανήλικο σε παιδότοπο



Ιδιοκτήτες παιδότοπου υποχρεώθηκαν από τη Δικαιοσύνη να καταβάλουν το ποσό των 44.000 ευρώ σε γονείς 9χρονου αγοριού, ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, καθώς ο παιδοψυχαγωγός που είχαν στην επιχείρησή τους, κατηγορείται ότι ασέλγησε στον ανήλικο.
Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2003, όταν οι γονείς συνόδευσαν το 9χρονο παιδί τους σε παιδικό πάρτι, που γινόταν σε παιδότοπο εκτός των Αθηνών. Πριν τελειώσει το πάρτι, το αγόρι έτρεξε στους γονείς του, παραπονούμενο για πόνο στα γεννητικά του όργανα, και τους εκμυστηρεύτηκε ότι ο παιδοψυχαγωγός είχε βάλει κατ' επανάληψη το χέρι του μέσα στο παντελονάκι του. Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο εφημερεύων γιατρός νοσοκομείου. Οι γονείς υπέβαλαν μήνυση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Τελικά, ο παιδοψυχαγωγός καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για αποπλάνηση παιδιού, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Οι γονείς, ωστόσο, στράφηκαν και κατά των συνιδιοκτητών του παιδότοπου, επειδή απασχολούσαν τον συγκεκριμένο παιδοψυχαγωγό χωρίς να ελέγξουν το ποιόν του και ζήτησαν την καταβολή αποζημίωσης για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης, που δέχθηκε ο ανήλικος.
Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου, η οποία επικυρώθηκε και από τον Άρειο Πάγο, οι επιχειρηματίες τού παιδότοπου υποχρεώθηκαν να καταβάλουν το ποσό των 44.000 ευρώ στους γονείς του ανηλίκου.

Ανοίγουν τηλεφωνική γραμμή για... εξορκισμούς



Δεν προλαβαίνουν τους... εξορκισμούς στο Μιλάνο και η Καθολική Εκκλησία αποφάσισε να ανοίξει μια ειδική τηλεφωνική γραμμή προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην αυξημένη, όπως αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ, ζήτηση για εξορκιστές!
Ο αρχιερέας Angelo Mascheroni δηλώνει ότι η ανάγκη τους οδήγησε σε αυτό το σημείο και ότι μια ομάδα αποτελούμενη από 12 εξορκιστές θα είναι διαθέσιμη για τους επείγοντες εξορκισμούς!...
Μάλιστα, όπως λέει στην Daily Mail, μέσα σε μια μέρα μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με 120 (!!!) περιστατικά!
Δηλώνει βέβαια πως πολλά περιστατικά για τα οποία τηλεφωνούν ανήσυχοι γονείς στην ειδική γραμμή δεν αφορούν ''δαίμονες'', αλλά πρόκειται για προβλήματα που σχετίζονται καθαρά με την εφηβία και τις γνωστές διαφωνίες γονιών με παιδιά...

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι μουσικοί



To περιοδικό Forbes έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους μουσικούς...
Ποιος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας;
Η κατάταξη στη λίστα έγινε σύμφωνα με τα έσοδα που είχαν οι καλλιτέχνες από τον Μαίο 2011 έως τον Μάιο 2012.
Πάρτε μια ανάσα και διαβάστε! Υπάρχουν ακόμα τέτοια ποσά...
1. Dr Dre 110 εκατ. δολάρια
2. Roger Water 88 εκατ. δολάρια
3. Elton John 80 εκατ. δολάρια
4. U2 78 εκατ.δολάρια
5. Τake That 69 εκατ. δολάρια
6. Bon Jovi 60 εκατ. δολάρια
7. Britney Spears 58 εκατ. δολάρια
8. Taylor Swift 57 εκατ. δολάρια
9. Paul McCartney 57 εκατ. δολάρια
10. Toby Keith 55 εκατ. δολάρια
11. Justin Bieber 55 εκατ. δολάρια
12. Rihanna 53 εκατ. δολάρια
13. Lady Gaga 53 εκατ. δολάρια
14. Foo Fighters 47 εκατ. δολάρια
15. Diddy 45 εκατ. δολάρια
16. Katy Perry 45 εκατ. δολάρια
17. Κenny Chelsea 44 εκατ. δολάρια
18. Beyonce 40 εκατ. δολάρια
19. Red Hot Chilli Peppers 39 εκατ. δολάρια
20. Jay - Z 38 εκατ. δολάρια
21. Coldplay 37 εκατ. δολάρια
22. Adele 35 εκατ. δολάρια
23. Kanye West 35 εκατ. δολάρια
24. Michael Buble 34 εκατ. δολάρια
25. Sade 33 εκατ. δολάρια

Απονομή πλατινένιου CD στον Στέλιο Ρόκκο


Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες , το δισκοπωλείο RELOAD γέμισε από θαυμαστές και φίλους του Στέλιου Ρόκκου...από τους συνεργάτες του και τους συντελεστές του δίσκου του ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, οι οποίοι ήρθαν για να γιορτάσουν μαζί του την επιτυχία του νέου του cd που έγινε πολυπλατινένιο.
Ο Στέλιος Ρόκκος, πολύ ικανοποιημένος για αυτή του την επιτυχία σε τόσο δύσκολους καιρούς όπως τόνισε, ευχαρίστησε την εταιρεία του, τους δημιουργούς των νέων του τραγουδιών, τον Αντώνη Ρέμο, που τον τίμησε με την παρουσία του, το ραδιοφωνικό σταθμό ΣΦΑΙΡΑ, με τον οποίο διοργανώθηκε η εκδήλωση, καθώς και την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ με την οποία κυκλοφόρησε εκτός δισκοπωλείων.
Ανάμεσα στο κοινό βρισκόταν «η γυναίκα με την οποία είναι ερωτευμένος», όπως ο ίδιος είπε, ζητώντας από το κοινό να του επιτρέψει να τη φιλήσει. Και αυτή δεν ήταν άλλη από τη μικρή του κόρη Μέλια.
Μετά την απονομή ο Στέλιος Ρόκκος τραγούδησε ζωντανά τα τραγούδια «Είμαι δικός σου», «Θυμάμαι», «Σ΄ έχασα», «Φεγγάρια» από το νέο cd ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, αλλά και την παλαιότερη επιτυχία του «Έμεινα εδώ». Μετά από κλήρωση δύο τυχεροί κέρδισαν από ένα εισιτήριο για τον αγώνα Ολυμπιακός – Arsenal.








Το AIDS δεν κάνει διακρίσεις - ΔΕΙΤΕ ποιοι διάσημοι πέθαναν



Ροκ Χάτσον ηθοποιός: πέθανε από AIDS στις 2 Οκτωβρίου του 1985. Ρόμπερτ – Μπραντ Ντέιβις ηθοποιός: πέθανε από AIDS στις 8 Σεπτεμβρίου του 1991...
Φρέντυ Μέρκιουρι τραγουδιστής: πέθανε από AIDS στις 24 Νοεμβρίου του 1991. Μπίλι Μπο σχεδιαστής μόδας: πέθανε από AIDS στις 13 Ιουνίου του 1987. Ρούντολφ Νουρέγιεφ χορευτής: πέθανε από AIDS στις 6 Ιανουαρίου του 1993...
Ο κατάλογος των διάσημων που πέθαναν από AIDS είναι τεράστιος. Η ασθένεια δεν κοιτάζει όυτε πρόσωπα, ούτε χρώματα, ούτε status, ούτε φύλο. Το AIDS, χτυπά ανελέητα και σκοτώνει. Τη δεκαετία του 70 και πολύ περισσότερο τη δεκαετία του 80, όταν η ενημέρωση για την ασθένεια ήταν ελλιπέστατη, και κανείς δεν χρησιμοποιούσε προφυλακτικό, η ασθένεια θέριζε κυρίως τις κοινότητες των ομοφυλόφιλων, αλλά σύντομα επεκτάθηκε, δίχως διακρίσεις και στους ετερόφυλους.
Σήμερα σας παρουσιάζουμε κάποιους διάσημους που πέθαναν από το AIDS. Ενδεχομένως να δείτε πρόσωπα που θα σας ξαφνιάσουν...

ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΠΡΑΝΤ ΝΤΕΙΒΙΣ: Ο γνωστός Μπίλι Χέις, ο πρωταγωνιστής της ταινίας το “Εξπρές του Μεσονυχτίου”. Γεννήθηκε το 1941 στις ΗΠΑ. Το 1985 διαγνώστηκε ως φορέας. Λίγο μετά νόσησε. Σε ηλικία 41 ετών πέθανε από AIDS.

ΡΟΚ ΧΑΤΣΟΝ: η Αμερική αλλά και ολόκληρος ο κόσμος συγκλονίστηκαν στο άκουσμα της είδησης. Ο Ροκ Χάτσον, ο “γίγαντας” ήταν φορέας του AIDS. Η ασθένεια διαγνώστηκε το 1985 και λίγους μήνες αργότερα νόσησε. Η καλή του φίλη, Ελίζαμπεθ Τέιλορ και η Ντόρις Νταίη, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους. Ο Ροκ Χάτσον πέθανε ένα μήνα πριν κλείσει τα 60 του, στις 2 Οκτωβρίου του 1985

ΣΤΙΒ ΡΑΜΠΕΛ: Στα μέσα της δεκαετίας του 70, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 80, η πιο διάσημη ντισκοτέκ στον κόσμο ήταν το “studio 54”. Η ζωή του ιδιοκτήτη της Στιβ Ράμπελ, είναι βγαλμένη μέσα από παραμύθι. Φήμη, χρήμα, γρήγορα αυτοκίνητα, όμορφες γυναίκες. Η ζωή αυτή όμως τον έκανε απρόσεχτο. Τόσο με τις όμορφες γυναίκες, όσο και με τα ναρκωτικά... όταν διαγνώστηκε με AIDS, ξεκίνησε μετά από λίγο να λαμβάνει το περίφημο φάρμακο ΑΖΤ. Δεν τα κατάφερε, πέθανε στις 25 Ιουλίου του 1989, από ηπατίτιδα...

ΝΟΡΜΑΝ ΤΖΕΙ ΝΤΑΚ ΡΑΜΠΟ: διάσημος Αμερικάνος ηθοποιός με πολλές συμμετοχές στους “Άγγελους του Τσάρλι”, στο “Ντάλας”. Πέθανε το 1994, σε ηλικία 52 ετών στην Καλιφόρνια χτυπημένος από AIDS

ΤΖΟΝ ΧΟΛΜΣ: ίσως ο διασημότερος άνδρας πορνοστάρ στην ιστορία του κινηματογράφου. Τα προσόντα του ήταν πολύ μεγαλύτερα από την φήμη του. Πρωτοπόρος στις ταινίες ενηλίκων, έζησε την δόξα στις δεκαετίες του 70 και του 80. “Εργαζόταν” χωρίς προφυλακτικό, τόσο με άνδρες, όσο και με γυναίκες. Κάπου εκεί εικάζεται ότι κόλλησε τον ιό. Πέθανε σε ηλικία 44 ετών στις 13 Μαρτίου του 1988.

ΤΖΙΝ ΑΝΤΟΝΥ ΡΕΙ: Την δεκαετία του 80, όλα τα κοριτσάκια, τρελαίνονταν να κοιτάνε του κοιλιακούς του και τον τρόπο που χόρευε. Ο γνωστός “Λη Ρόυ” στην νεανική τηλεοπτική σειρά FAME. Πέθανε από AIDS, στις 14 Νοεμβρίου του 2003 σε ηλικία 41 ετών.

ΡΙΚΙ ΑΒΙΛΕΣ: Πορτορικάνος ηθοποιός που ξεκίνησε σαν κωμικός και όλοι τον γνωρίσαμε τελικά στον ρόλο του “κακού”. Πρωταγωνίστησε σαν τον δολοφόνο του Πάτρικ Σουέιζ, στην ταινία GHOST. Έπαιξε επίσης στον ΝΟΝΟ 3, δίπλα στον Άλ Πατσίνο και τον Άντυ Γκαρσία, αλλά και το Carlitos way, με τον Άλ Πατσίνο και τον Σων Πενν. Κόλλησε τον ιό του AIDS, από μολυσμένη σύριγγα ηρωίνης. Πέθανε στις 17 Μαρτίου του 1995, σε ηλικία 42 ετών.

ΦΡΕΝΤΥ ΜΕΡΚΙΟΥΡΙ: Ο Άγγλος τραγουδιστής των QUEEN. Έγραψε απίστευτη ιστορία με το συγκρότημα του και άνοιξε νέους δρόμους στη μουσική. Το όνομα του έγινε θρύλος. Ο σύντροφος του, ο διάσημος κομμωτής, Τζιμ Χάττον, τον “έβαλε στον κόσμο του AIDS”. Πέθανε από την ασθένεια στις 24 Νοεμβρίου του 1991 σε ηλικία 45 ετών. Την ημέρα του θανάτου του, φορούσε ένα νυφικό που του έδωσε ο σύντροφος του. Λίγο καιρό πριν είχε ξεκινήσει καμπάνια ευαισθητοποίησης τόσο στην gay, όσο και στην straight κοινότητα, για την ασθένεια.

ΚΛΑΟΥΣ ΝΟΜΙ: Γερμανός τραγουδιστής με ιδιαίτερη φωνή σε πολύ ψηλές οκτάβες. Τραγούδησε πολλές φορές μαζί με τον Ντέιβιντ Μπάουι, σε πολλές “πανκ όπερες”. Το τραγούδι που μέχρι και σήμερα έχει μείνει σε όλους είναι το “total eclipse”. Πέθανε από AIDS στις 6 Αυγούστου του 1983, σε ηλικία 39 ετών.

ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΝΟΥΡΕΓΙΕΦ: Από τους διασημότερους και καλύτερους Ρώσους χορευτές. Αυτομόλησε από την Σοβιετική Ένωση και τα μπαλέτα “Κίρωφ”, και έκανε λαμπρή καριέρα και στη δύση. Πέθανε στις 6 Ιανουαρίου στο Παρίσι σε ηλικία 54 ετών χτυπημένος από το AIDS.

ΤΖΙΑ: Γνωστό top model στη δεκαετία του 80. Πανέμορφη γυναίκα που πέθανε από AIDS σε ηλικία 26 ετών. Αδύναμος χαρακτήρας (έτσι την περιγράφουν), τυφλώθηκε από τα δυνατά φώτα της δημοσιότητας, που εισέβαλαν ξαφνικά στη ζωή της. Έγινε ναρκομανής. Πέθανε σε νοσοκομείο στη Φιλαδέλφεια. Στο κρεββάτι της, μέρα νύχτα βρισκόταν μόνο η μητέρα της. Ο κόσμος της μόδας όσο γρήγορα την έκανε διάσημη, τόσο γρήγορα την ξέχασε. Στην κηδεία της δεν παρευρέθηκε κανείς. Πέθανε στις 18 Νοεμβρίου του 1986.

ΣΤΙΒΕΝ ΣΤΑΚΕΡ: το όνομα δεν σας λέει κάτι αλλά όσοι έχετε δει την κωμωδία “μια τρελή απίθανη πτήση”, θα τον θυμάστε σαν τον πιλότο που επιχείρησε να προσγειώσει το γεμάτο επιβάτες αεροπλάνο. Η χαρακτηριστική σκηνή είναι που ο Στάκερ με τα χέρια στο πηδάλιο, παθαίνει κρίση πανικού και αρχίζει να ιδρώνει και να ιδρώνει και κάποια στιγμή να βγάζει ποτάμια ιδρώτα που κατέκλυσαν το κόκπιτ. Πέθανε από AIDS σε ηλικία 38 ετών, στις 13 Απριλίου του 1986.

ΜΕΡΙΤ ΜΠΑΤΡΙΚ: Αμερικάνος ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστός από τη συμμετοχή του στο STAR TRECK σαν ο γιατρός του διαστημοπλοίου, ο dr David Marcus. Πέθανε από AIDS σε ηλικία 30 ετών, στις 17 Μαρτίου του 1989. Στην ταφόπλακα του δεν αναγράφεται το όνομα του αλλά το όνομα με το οποίο τον λάτρεψαν εκατομμύρια άνθρωποι. DR David Marcus- Star Treck.

ΑΝΤΟΝΥ ΠΕΡΚΙΝΣ: Πολύ σεμνός και ντροπαλός ηθοποιός που αρνήθηκε τον έρωτα τόσο στην Μπριζίτ Μπαρντό, όσο και στην Τζέιν Φόντα, όταν ήταν νέος. Ο πρωταγωνιστής του ΨΥΧΩ. Φήμες λένε ότι είχε σχέση με τον Νουρέγιεφ, αλλά και με την πανέμορφη ηθοποιό Βικτόρια Πρίνσιπαλ. Ο Πέρκινς απέκτησε 2 γιους με την σύζυγό του Μπέρυ Μπέρενσον. Πέθανε από AIDS, σε ηλικία 60 ετών στις 12 Σεπτεμβρίου του 1992. Τραγική ειρωνεία: η γυναίκα του πέθανε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, μέσα στο αεροπλάνο της American Airlines, που έπεσε στους Δίδυμους Πύργους.

ΑΝΤΟΝΥ ΧΑΜΙΛΤΟΝ: Μέλος του “μπαλέτου της Αυστραλίας” σε μια περιοδεία στην Αγγλία τον ανακάλυψε ένας φωτογράφος και από χορευτής, έγινε ηθοποιός. Παράλληλα έγινε και μοντέλο με τον Versace να τον ζητά συνεχώς στις επιδείξεις μόδας του. Στον κινηματογράφο έπαιξε στις “επικίνδυνες αποστολές” και είχε πάντα τον ρόλο του κομάντο. Κέρδισε φήμη και χρήμα, αλλά ξόδευε περισσότερα από όσα εισέπραττε. Πέθανε από πνευμονία, αφού πρώτα είχε προσβληθεί από τον ιό του AIDS, μόνος και πάμπτωχος σε δημόσιο νοσοκομείο στην Καλιφόρνια.

ΜΑΙΚΛ ΖΕΤΕΡ: Στις 30 Μαρτίου του 2003, ο Τομ Χανκς θρήνησε τον θάνατο ενός αγαπητού φίλου και και συμπρωταγωνιστή του στο “πράσινο μίλι”. Ο Μάικλ Ζέτερ, πέθανε από AIDS σε ηλικία 50 ετών. Όλοι τον θυμούνται από την εξαιρετική του ερμηνεία σαν Έντουαρτ Ντελακρουά, που μέσα στο κελί του είχε συντροφιά μόνο ένα λευκό ποντικάκι.

ΜΠΙΛΙ ΜΠΟ: Τα φώτα της δημοσιότητας έσβησαν ξαφνικά στις 13 Ιουνίου του 1987 για τον Έλληνα σχεδιαστή Μπίλι Μπο. Το παιδί από τα Καμίνια του Πειραιά, με τη δουλειά του, κατάφερε να ξεκλειδώσει τις πόρτες της μόδας και να φτάσει μέχρι και τη Νέα Υόρκη, δίπλα στον Άντι Ουόρχολ.

ΑΦΙΣΑ ΡΟΥΧΩΝ (πάνω): η συγκεκριμένη φωτογραφία που έγινε αφίσα για γνωστή Ιταλική εταιρία ρούχων, κέρδισε το Παγκόσμιο Βραβείο Φωτογραφίας το 1991. Σε αυτή αποτυπώνονται οι τελευταίες στιγμές, λίγο πριν ξεψυχήσει, του ακτιβιστή Ντέιβιντ Κίρμπι, που είχε προσβληθεί από τον ιό του AIDS. Στο προσκεφάλι του ο πατέρας του κλαίει και δίπλα του η μητέρα του και η μικρή του αδερφή. Η αφίσα είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών όταν εμφανίσθηκε. Αποτυπώνει όμως την σκληρή πραγματικότητα...

Δίδυμα τσακώνονται μέσα στη μήτρα



Είναι γνωστό ότι τα δίδυμα έχουν έναν ιδιαίτερο δεσμό, όμως τα συγκεκριμένα μάλλον δεν ξεκινάνε και τόσο καλά… την κοινή τους πορεία στον κόσμο.
Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο αυτά τα αδερφάκια «τσακώνονται» μέσα στη μήτρα της μητέρας τους, για λίγο έξτρα χώρο!
Τις εντυπωσιακές εικόνες απαθανάτισαν γιατροί από το εμβρυολογικό τμήμα του Imperial College London με τη βοήθεια μαγνητικού τομογράφου.

Στα μπουζούκια Γ. Μαστροκώστα-Ι. Λίλη



Στα μπουζούκια διασκέδασαν η Γωγώ Μαστροκώστα με τον σύζυγό της Τραϊανό Δέλλα και η Ιωάννα Λίλη με τον Θοδωρή Ζαγοράκη.
Το δυο διάσημα ζευγάρια της ελληνικής σόουμπιζ απήλαυσαν την πρεμιέρα του Βασίλη Καρρά με την Πάολα και τον Παντελή Παντελίδη.
Πάντα χαμογελαστές και ευδιάθετες οι δυο κυρίες έκλεψαν τις εντυπώσεις και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Με εντολή Σαμαρά, τέλος η ελληνική ιθαγένεια στους ξένους



Την αναστολή κάθε διαδικασίας χορήγησης ιθαγένειας δρομολόγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, «εν όψει προσεχούς (σ.σ. σχετικής) δημοσιεύσεως της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας», αλλά και κατόπιν της πρωθυπουργικής εντολής προς την ηγεσία του Υπουργείου για προώθηση «εντός μίας εβδομάδας» από την γνωστοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, νομοθετικής πρωτοβουλίας για τα της ιθαγένειας.
Ορμώμενη από τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, η οποία έκρινε ως αντιβαίνουσες το Σύνταγμα ορισμένες από τις διατάξεις του «νόμου Ραγκούση» περί ιθαγένειας, η κυβέρνηση, με εγκύκλιο του κ. Αθανασίου δίνει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες περί μη αποδοχής νέων αιτημάτων, μη εξέτασης φακέλων και μη ορκωμοσίας αλλοδαπών που ζητούν ή έχουν ήδη ζητήσει να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.
Η ακριβής εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού, όπως απεστάλη στους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρομένων Διοικήσεων της χώρας, έχει ως εξής:

«ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ
ΑΘΗΝΑ 15-11-2012
Θέμα: Αναστολή διαδικασίας απονομής ιθαγενείας κατά τα άρθρα 1Α και 24 του Ν. 3838/2010
Εν όψει προσεχούς δημοσιεύσεως της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά στον έλεγχο της συνταγματικότητας των άρθρων 1Α και 24 του ν. 3838/2010, παρακαλείσθε όπως αναστείλετε τη διαδικασία απονομής Ιθαγένειας ( υποβολή νέων αιτημάτων, εξέταση φακέλου, δημοσίευση απόφασης, ορκωμοσία, εγγραφή στα δημοτολόγια) όλων των σχετικών αιτήσεων που βασίζονται στα προαναφερθέντα άρθρα.
Παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε σχετικά τους Δήμους της χωρικής σας αρμοδιότητας.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών
Χαράλαμπος Αθανασίου»

ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΝΕΚΡΑ ΑΠΟ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ



Δολοφονική επιδρομή με στόχο τα ανυπεράσπιστα αδέσποτα ξεκίνησαν ανθρωπόμορφα τέρατα στην ορεινή περιοχή της Σταυρούπολης στην Ξάνθη, όπου ανακαλύπτονται το ένα μετά το άλλο δεκάδες ζώα δηλητηριασμένα από τις φόλες που σκόρπισαν!
Τουλάχιστον 15 αδέσποτα σκυλιά έχουν βρεθεί ως τώρα νεκρά από την κατανάλωση «μεζέδων» ποτισμένων με μια ισχυρή φαρμακευτική ουσία που πέταξαν σε διάφορα σημεία οι απάνθρωποι δράστες, ενώ δεκάδες άλλα τα οποία βρίσκονταν στην περιοχή έχουν μέρες να δώσουν σημεία ζωής και όλα δείχνουν ότι κατέφυγαν σε απόμερα σημεία για να ξεψυχήσουν!
Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Φιλόζωων Κατοίκων Σταυρούπολης έχουν ξεκινήσει εκστρατεία για να εντοπίσουν τον ή τους αδίστακτους συγχωριανούς τους που κρύβονται πίσω από τη μαζική δηλητηρίαση αδέσποτων, ενώ παράλληλα έχουν καταγγείλει τη δολοφονική δράση τους στις τοπικές αστυνομικές αρχές οι οποίες ερευνούν για την ανακάλυψη των δραστών.

Στο 25,4% ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα



Στο 25,4 % ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2012, σημειώνοντας αύξηση 0,6% σε σχέση με τον Ιούλιο και 7% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.
Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, μετά την Ισπανία, η οποία προηγείται με 26,2% (στοιχεία Οκτωβρίου), ενώ, τα χαμηλότερα ποσοστά εμφανίζουν η Αυστρία με 4,3%, το Λουξεμβούργο με 5,1% και η Γερμανία με 5,5%. Τον Οκτώβριο του 2012 η ανεργία στην ευρωζώνη έφτασε το 11,7% και στην ΕΕ το 10,7%.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ μεταξύ των νέων με 57% (στοιχεία Αυγούστου), ενώ, στους άνδρες η ανεργία ανήλθε στο 22,7% και στις γυναίκες στο 29%.

Το 2012 το ένατο πιο ζεστό έτος στην ιστορία



Το εφετινό έτος θα είναι το ένατο θερμότερο στα μετεωρολογικά αρχεία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (ΠΜΟ).
Ήδη, το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2012 είναι το ένατο πιο ζεστό μετά το 1850. Τα τελικά στοιχεία του ΠΜΟ θα δοθούν στη δημοσιότητα τον Μάρτιο του 2013 και έως τότε μπορεί να έχει υπάρξει αναθεώρηση αυτής της εκτίμησης. Πιο αβέβαιη είναι πάντως η εκτίμηση της Βρετανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, που προβλέπει ότι το 2012 θα είναι το τέταρτο έως το 14ο θερμότερο έτος από το 1850.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον ΠΜΟ, η μέση συνδυασμένη παγκόσμια θερμοκρασία στη ξηρά και τη θάλασσα κατά το 2012 έχει διαμορφωθεί στους 14,65 βαθμούς Κελσίου, κατά περίπου 0,45 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο των ετών 1961-1990 (14,2 βαθμοί). Πάντως, η μέση θερμοκρασία της Γης φέτος αναμένεται να είναι ελαφρώς χαμηλότερη από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας (της πρώτης του 21ού αιώνα, η οποία ήταν η θερμότερη όλων των εποχών) λόγω της ψυχραντικής επίδρασης του φαινομένου Λα Νίνια στην αρχή του 2012. Η επίδραση αυτή σταμάτησε τον Απρίλιο και στη συνέχεια η παγκόσμια θερμοκρασία αυξήθηκε. Έτσι, το εξάμηνο Μαϊου - Οκτωβρίου 2012 ήταν το τέταρτο θερμότερο στην ιστορία.
Όμως η μικρή παρατηρούμενη επιβράδυνση φέτος στη διαχρονική τάση αύξησης της θερμοκρασίας αποκλείεται να ξεφύγει της προσοχής των σκεπτικιστών κατά της κλιματικής αλλαγής, παρόλο που εννέα στα δέκα θερμότερα έτη στην ιστορία έχουν όλα υπάρξει μετά το 2001. Σύμφωνα με τον ΠΜΟ, στο δεκάμηνο του 2012 καταγράφηκαν θερμοκρασίες πάνω από τον μακροχρόνιο μέσο όρο στις περισσότερες περιοχές, ιδίως στη Νότια Ευρώπη (όπου και η Ελλάδα) και στην Αμερική.
Ο ΠΜΟ επίσης επισημαίνει το άνευ προηγουμένου κατά το 2012 λιώσιμο των αρκτικών πάγων, καθώς και τα ποικίλα ακραία καιρικά φαινόμενα (καύσωνες, ξηρασίες, πλημμύρες, χιόνι, κυκλώνες κ.α.), με πιο πρόσφατο τον τυφώνα «Σάντι» που σάρωσε την ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Οι πάγοι της Αρκτικής μειώθηκαν φέτος τον Σεπτέμβριο στη χαμηλότερη έκταση που έχει ποτέ καταγραφεί, στα 3,41 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα, κατά 18% μικρότερη από το προηγούμενο ιστορικό αρνητικό ρεκόρ του Σεπτεμβρίου 2007.

Η Κατερίνα Παπουτσάκη περιμένει τον πελαργό!



Η φουσκωμένη της κοιλίτσα διακρίνεται πλέον καθαρά και η Κατερίνα Παπουτσάκη πλέει σε πελάγη ευτυχίας.
Σε λίγους μήνες θα φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί με τον σύντροφο της ζωής της, Παναγιώτη Πιλαφά.
Η όμορφη ηθοποιός δεν έχει αποκαλύψει ακόμη δημόσια το ευτυχές γεγονός, καθώς θέλει να είναι απόλυτα σίγουρη ότι όλα θα πάνε κατ΄ ευχήν.
Η ίδια έκατσε σήμερα στον καναπέ του «Πρωινό mou» και προσπάθησε με έμμεσο τρόπο να αποφύγει τις αναφορές στην εγκυμοσύνη της. Η ριχτή μπλούζα, η άβαφη ρίζα των μαλλιών της αλλά και η γλυκύτητα που έχει το πρόσωπό της «μαρτύρησαν» αμέσως το μυστικό της.
Πριν έναν μήνα περίπου γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη γεγονότος που πρόδωσε το ευχάριστο μυστικό της. Θαυμάστρια της Κατερίνας Παπουτσάκη την επισκέφθηκε στο καμαρίνι της και της έκανε διάφορα κοπλιμέντα για το καλλίγραμμο σώμα που διαθέτει η ηθοποιός. Εκείνη με αυθόρμητο ύφος της απάντησε: «Να δούμε για πόσο...», εννοώντας ότι σύντομα το σώμα της θα αλλάξει λόγω της εγκυμοσύνης της.

Συναγερμός στη Ρωσία από κρούσματα γρίπης των πτηνών



Κρούσματα της γρίπης των πτηνών στη νότια Ρωσία, όπου εντοπίστηκαν χιλιάδες νεκρές αγριόπαπιες, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας.
«Πραγματοποιήσαμε γενετικές αναλύσεις, οι οποίες έδειξαν την παρουσία του ιού της γρίπης των πτηνών Η5Ν1 και στείλαμε δείγματα στη Μόσχα για νέες αναλύσεις», διευκρίνισε εκπρόσωπος των ρωσικών κτηνιατρικών υπηρεσιών.
Περίπου 4.000 νεκρές αγριόπαπιες βρέθηκαν σήμερα, σχολίασε παράλληλα το παράρτημα της ρωσικής κτηνιατρικής υπηρεσίας στην περιοχή του Κρασνοντάρ και συγκεκριμένα στα χωριά Ανάπα και Τεμριούκ, στις ζώνες που βρίσκονται στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, οι αρχές έλαβαν προληπτικά μέτρα για να αποφευχθεί η διάδοση του ιού: απαγόρευσαν το κυνήγι και την αλιεία στην ζώνη, συνέστησαν απολυμάνσεις και τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Στην ζώνη αυτή δεν υπάρχει κάποια βιομηχανική μονάδα εκτροφής πουλερικών, κατέληξε η εκπρόσωπος.
Σημειώνεται ότι το στέλεχος Η5Ν1 του ιού της γρίπης των πτηνών προκάλεσε το θάνατο 359 ανθρώπων από το 2003 ως τον Αύγουστο του 2012, κυρίως στην νοτιοανατολική Ασία.

Πόσα παίρνουν οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ



Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αρθούρος Ζερβός, έστειλε έγγραφο στη Βουλή και περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για τις μηνιαίες αποδοχές του προσωπικού και των στελεχών της επιχείρησης...
Όπως προκύπτει από το έγγραφο, σήμερα το ανώτατο όριο των μεικτών μηνιαίων αποδοχών για το πάσης φύσεως τακτικό προσωπικό της ΔΕΗ ανέρχεται σε 5.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε ανώτατο όριο καθαρών τακτικών αποδοχών ύψους 2.800 ευρώ.
Ο κ. Ζερβός διευκρινίζει ότι, με απόφαση του περασμένου Σεπτεμβρίου, στο ποσό αυτό εμπίπτουν οι πάσης φύσεως μεικτές αποδοχές, αποζημιώσεις και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές εν γένει, συμπεριλαμβανομένης και της οικογενειακής παροχής.
Ποιος είναι ο μηνιαίος μισθός των εργαζομένων στη ΔΕΗ, από τον διευθυντή μέχρι και τον χαμηλότερο αμειβόμενο υπάλληλο, είχε ζητήσει ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Καλαντζής, με αναφορά μάλιστα στη θέση κάθε εργαζόμενου και σε απάντηση της ερώτησης αυτής, διαβιβάστηκαν και τα στοιχεία στη Βουλή.

Αναλυτικότερα η μισθοδοσία του προσωπικού της εταιρείας διαμορφώνεται ως εξής:
Για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, τους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους, τους γενικούς διευθυντές, τους διευθυντές Βασικών Οργανικών Κλιμακίων και τους διευθυντές Κλάδου, το ανώτατο όριο αποδοχών ανέρχεται σε 5.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 2.600- 2.800 ευρώ καθαρές μηνιαίες αποδοχές και που αποτελεί και τον ανώτατο μισθό σε όλη την επιχείρηση και τις θυγατρικές της (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες).
Για τους διπλωματούχους μηχανικούς, το σύνολο των τακτικών αποδοχών, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, ανέρχεται από 1.192 ευρώ (για νεοπροσλαμβανόμενο) έως 3.737 ευρώ (κατά το τέλος του εργασιακού βίου) και καθαρές αποδοχές από 800 έως 2.400 ευρώ, αντίστοιχα.
Για τους πτυχιούχους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και τις αντίστοιχες περιπτώσεις, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, το σύνολο των τακτικών αποδοχών κυμαίνεται από 987 έως 3.636 ευρώ, που αντιστοιχεί σε καθαρές αποδοχές από 600 έως 2.300 ευρώ, αντίστοιχα.
Για τους πτυχιούχους μηχανικούς τεχνολογικής εκπαίδευσης, το σύνολο των αποδοχών κυμαίνεται από 960 έως 3.263 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 600 έως 2.100 ευρώ καθαρά.
Για τους μισθωτούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το σύνολο των τακτικών μηνιαίων αποδοχών κυμαίνεται από 689 έως 2.754 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 450 έως 1.700 ευρώ καθαρά.
Για τους μισθωτούς υποχρεωτικής εκπαίδευσης, το σύνολο των τακτικών μηνιαίων αποδοχών κυμαίνεται από 572 ευρώ για νεοπροσλαμβανόμενο έως 1.793 ευρώ, που αντιστοιχούν σε καθαρές αποδοχές 400 έως 1.100 ευρώ.

Ο Δήμος Βόλου δρομολογεί την επέκταση του υπόστεγου όπου στεγάζεται η «Αργώ»



Την έγκριση του Δ.Σ. της ΟΛΒ Α.Ε. για την επέκταση και πλαγιοκάλυψη του υπόστεγου όπου στεγάζεται η «Αργώ» στο λιμάνι του Βόλου, ζητεί ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Γ.Πρίγκο.
Όπως είναι γνωστό, έχει επιτραπεί στο Δήμο Βόλου η χρήση μεταλλικού υπόστεγου που βρίσκεται στο Β΄ προβλήτα του λιμένος Βόλου, για τη στέγαση του σκάφους της «ΑΡΓΩ», κατά κανόνα κατά τους χειμερινούς μήνες.
Το μήκος του υπόστεγου, ωστόσο, είναι μικρότερο από το μήκος του σκάφους, με αποτέλεσμα ένα τμήμα του να είναι εκτεθειμένο στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες προκαλώντας αυξημένο κίνδυνο βλαβών. Επίσης, το υπόστεγο είναι περιμετρικά ακάλυπτο και δεν προστατεύει πλήρως το σκάφος.
Ο κ.Σκοτινιώτης επισημαίνει στο έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της ΟΛΒ Α.Ε. ότι ο Δήμος Βόλου είναι διατεθειμένος, με δικά του έξοδα, να επεκτείνει και να καλύψει περιμετρικά το εν λόγω υπόστεγο, εφόσον φυσικά χορηγήσει ο ΟΛΒ τη σχετική άδεια. Προσθέτει δε ότι ο Δήμος θα αποστείλει όλες τις απαραίτητες μελέτες που θα ζητηθούν.

Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με τον Πρόεδρο Διοίκησης του Π.Θ. Ν.Ζούμπο



Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, βολιώτης καθηγητής Παθολογίας - Αιματολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Νίκος Ζούμπος, με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Ζούμπος ενημέρωσε τον Δήμαρχο για το ρόλο του Συμβουλίου και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν το επόμενο διάστημα όσον αφορά τη λειτουργία του Ιδρύματος. Ο κ.Σκοτινιώτης από την πλευρά του τον ενημέρωσε για τη σχέση συνεργασίας του Δήμου Βόλου με το ακαδημαϊκό ίδρυμα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποτελεί πολύτιμο επιστημονικό σύμβουλο της Δημοτικής Αρχής.
Οι κ.κ. Σκοτινιώτης και Ζούμπος συμφώνησαν να υπάρξει διεύρυνση της συνεργασίας αυτής, με στόχο τη σύνδεση του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του προς όφελος της πόλης και των πολιτών.

Ρωσία: Σάλο προκάλεσε βίντεο που δείχνει βασανισμό κρατούμενου από δεσμοφύλακες



Ένα βίντεο στο οποίο εικονίζονται τα βασανιστήρια ενός κρατούμενου από τους δεσμοφύλακες του στη νότια Ρωσία, προκάλεσε σάλο σήμερα, λίγες ημέρες μετά τη στάση σε μια άλλη φυλακή της χώρας...
Η σωφρονιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για "κατάχρηση εξουσίας" σε βάρος των έξι φυλάκων του στρατοπέδου κράτησης ΙΚ-10, στο Νοβοτσερκάσκ. Οι τρεις από αυτούς έχουν ήδη συλληφθεί.
Το βίντεο αναρτήθηκε αρχικά στο Διαδίκτυο και κατόπιν προβλήθηκε από τη ρωσική τηλεόραση. Κατά τα φαινόμενα γυρίστηκε από κάποιον που συμμετείχε στα βασανιστήρια και δείχνει πολλούς ένστολους φύλακες να γρονθοκοπούν και να κλοτσούν στο στήθος, στο κεφάλι και στα πλευρά έναν άνδρα, δεμένο με χειροπέδες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση το θύμα ήταν ένας άνδρας που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 3,5 ετών για ένοπλη επίθεση.
"Κατά την άφιξή του στο στρατόπεδο, ο κατάδικος Μ. συμπεριφέρθηκε με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις συνθήκες κράτησης και αρνήθηκε κατηγορηματικά να υπακούσει στις εντολές των φυλάκων", υποστηρίζεται στην ανακοίνωση, με την διευκρίνιση ότι η άρνηση του κρατούμενου αφορούσε την ένδυση του με τη στολή των φυλακισμένων.
Η υπηρεσία παραδέχεται πάντως ότι "παραβιάστηκαν τα δικαιώματα" του κρατούμενου όταν τον οδήγησαν στο γραφείο της υπηρεσίας ασφαλείας και "χρησιμοποίησαν εναντίον του σωματική βία, ξεπερνώντας σαφώς τα καθορισμένα όρια".
Το περασμένο Σάββατο, εκατοντάδες κρατούμενοι της φυλακής Τσελιάμπινσκ, στα Ουράλια, στασίασαν καταγγέλλοντας τα βασανιστήρια που υφίστανται.


Prisoner από CDemo83

Θα δικαιούνται όλοι επίδομα μακροχρόνια ανέργου!



Είναι γνωστό ότι πολλά από τα επιδόματα ανεργίας έχουν καταργηθεί, ενώ κάποια άλλα έχουν κουτσουρευτεί. Ωστόσο με τα νέα μέτρα έρχεται και κάτι καλό...για νέους από 20 έως 45 ετών. Τι είναι αυτό; Διευρύνονται τα όρια ηλικίας από το 2014 αυτών που δικαιούνται το επίδομα μακροχρονίως ανέργου από τα 20 έως τα 66 χρόνια, από τα 45 έως τα 65 που είναι σήμερα.
Σύμφωνα με το νόμο του 3ου Μνημονίου,, από 1.1.2014 δικαιούνται επίδομα μακροχρονίως ανέργου, οι Έλληνες υπήκοοι και υπήκοοι κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας και βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση ανεργίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 12 μήνες, εφόσον έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης ανεργίας και το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας.
Στην ερμηνευτική εγκύκλιο του νόμου που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας αναφέρεται ότι, η διαδικασία και ο τρόπος καταβολής του επιδόματος, θα καθορισθούν με κοινή υπουργική απόφαση, υπουργών Εργασίας και Οικονομικών, ενώ το ύψος της συνολικής δαπάνης για το επίδομα των μακροχρονίως ανέργων δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.
Το μηνιαίο επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας, ανέρχεται στα 200 ευρώ και καταβάλλεται για διάστημα όχι μεγαλύτερο των 12 μηνών. Από την 1η Ιανουαρίου του 2013 εξάλλου, καταργούνται όλες οι ειδικές επιδοτήσεις ανεργίας.
Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, όσοι έως και την 31.12.2012 λαμβάνουν ειδική επιδότηση ανεργίας, θα συνεχίσουν να επιδοτούνται με το βασικό επίδομα ανεργίας, για χρονικό διάστημα που δεν θα ξεπερνά το ένα έτος.
Σε περίπτωση που η ειδική επιδότηση ανεργίας επρόκειτο, σύμφωνα με τα όσα ίσχυαν έως τώρα, να λήξει πριν από την 31.12.2013, οι επιδοτούμενοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το κοινό επίδομα ανεργίας, αλλά μόνο μέχρι την ημερομηνία που επρόκειτο να λήξει η ειδική επιδότηση.
Οι ειδικές επιδοτήσεις ανεργίας, χορηγούνταν σε απολυμένους συγκεκριμένων προβληματικών επιχειρήσεων ή κλάδων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η συνολική δαπάνη ανά επιδοτούμενο, ήταν μεγαλύτερη από εκείνη των άλλων ανέργων, ενώ η διάρκεια της επιδότησης διέφερε, ανάλογα με τη ρύθμιση. Το ετήσιο κόστος για τον ΟΑΕΔ ήταν περίπου 18 εκατ. ευρώ.
Ακόμη, από την 1η του νέου έτους, καταργούνται και οι διατάξεις που αφορούν στην επιδότηση λόγω ανεργίας απολυμένων μισθωτών, λόγω συγχώνευσης-μεταφοράς-συνένωσης επιχειρήσεων.

Ο Δήμος Βόλου παρών σε διεθνή συνάντηση για τον τουρισμό κρουαζιέρας στη Μασσαλία



Σε ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια συνέδρια για την κρουαζιέρα με τίτλο «Seatrade Med 2012», που πραγματοποιήθηκε 27-29 Νοεμβρίου στη Μασσαλία της Γαλλίας, συμμετείχε ο Δήμος Βόλου από κοινού με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, με στόχο την παρουσίαση των δυνατοτήτων της περιοχής για την πληρέστερη ενημέρωση των εταιρειών κρουαζιέρας.
Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν τα μεγαλύτερα λιμάνια – προορισμοί κρουαζιέρας και οι μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου από όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή του Δήμου Βόλου δια της Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ.Σ.Μπαρτζιώκα, εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή για την προώθηση του τουρισμού κρουαζιέρας, μετά και από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στο Δημαρχείο του Βόλου με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΕΛΙΜΕ Γ.Ανωμερίτη και του Προέδρου της MED CRUISE Σ.Χατζάκου.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στη Μασσαλία, η κ.Μπαρτζιώκα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί εκ νέου με τον κ. Χατζάκο καθώς και με εκπρόσωπους των εταιριών και πράκτορες που προωθούν τις εκδρομές κρουαζιέρας. Από τις επαφές αυτές προέκυψε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για το λιμάνι του Βόλου και για την περιοχή γενικότερα, λόγω και της λειτουργίας του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου. Όπως ανέφερε η κ.Μπαρτζιώκα, «διαφάνηκαν προοπτικές σύνδεσης του Βόλου με πόλεις - λιμάνια της Τουρκίας και της Μαύρης Θάλασσας, οι οποίες συμβάλλουν στην εδραίωση της θέσης του λιμένος Βόλου στο Μεσογειακό χάρτη των λιμανιών».
Σύμφωνα με την ίδια, το κρίσιμο ζήτημα είναι οι υποδομές στο λιμάνι, καθώς οι εταιρείες προσανατολίζονται στην απόκτηση μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων τα οποία θα αντικαταστήσουν τα μικρότερα. «Αυτό σημαίνει ότι πρέπει πλέον να βιαστούμε να προχωρήσουμε στα απαραίτητα λιμενικά έργα, εάν θέλουμε να επενδύσουμε στον τουρισμό κρουαζιέρας, και επίσης να ολοκληρωθεί το ISPS για τα θέματα ασφαλείας»,
Ο Δήμος Βόλου παρουσίασε στους πράκτορες τις δυνατότητες της περιοχής στον τομέα της φιλοξενίας τουριστών, τόσο μέσα στην πόλη όσο και στην περιφέρεια, καθώς επίσης τις επιλογές ημερήσιων εκδρομών σε κοντινές περιοχές που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον. Η προβολή έγινε μέσα από το νέο φυλλάδιο του Δήμου, το οποίο οι πράκτορες βρήκαν εξαιρετικά κατατοπιστικό.
Εκτός από το Βόλο, στη συνάντηση συμμετείχαν αρκετές πόλεις – λιμάνια της χώρας, όπως ο Πειραιάς, το Ηράκλειο, η Ηγουμενίτσα, η Ρόδος, η Κέρκυρα και τα Χανιά. Να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο συναντήσεις εκπρόσωπων εταιρειών και πρακτόρων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων και από άλλες πόλεις, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για κοινή στρατηγική με σκοπό την περαιτέρω προώθηση του τουρισμού κρουαζιέρας στη χώρα μας.
Τέλος, η κ.Μπαρτζιώκα είχε την ευκαιρία να συναντήσει στη Μασσαλία τον πρόεδρο της ελληνικής ομογένειας κ. Σταύρο Πεταλά και να επισκεφθεί το ελληνικό σχολείο της πόλης, όπου της επιφυλάχθηκε συγκινητική υποδοχή.

Πάνε ταμείο για το εφάπαξ 40.000 συνταξιούχοι



Από τα εφάπαξ των συνταξιούχων του Δημοσίου θα αρχίσει η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, 40.229 είναι αυτοί που περιμένουν από το 2009 για να λάβουν το εφάπαξ και το σχέδιο που εξετάζεται είναι να δοθεί προκαταβολή 50% του εφάπαξ έως το τέλος του χρόνου και η πλήρης εξόφληση να γίνει το 2013.
Το εφάπαξ που καταβάλλεται στους δημοσίους υπαλλήλους είναι μειωμένο κατά 38,13%, μετά τις περικοπές που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο.
Οι απώλειες φτάνουν ως και τις 23.000 ευρώ με μεγάλους χαμένους όσους έχουν πολλά έτη υπηρεσίας στις κατηγορίες Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Επίσκεψη Λετονών σπουδαστών στο ΔΙΕΚ Βόλου



Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Leonardo da Vinci», τέσσερις σπουδαστές από τη Λετονία επισκέφθηκαν το Δημοτικό Ι.Ε.Κ. Βόλου το διάστημα από 4-24 Νοεμβρίου, με σκοπό να αποκτήσουν νέες γνώσεις και να γνωρίσουν τη χώρα μας και τον πολιτισμό της. Κατά το διάστημα της παραμονής τους στο Βόλο οι σπουδαστές, οι εκπαιδευτές και η διοίκηση του Δ.Ι.Ε.Κ. φρόντισαν ώστε η εμπειρία να τους μείνει αξέχαστη. Οι Λετονοί ξεναγήθηκαν σε ιστορικούς χώρους, σε μουσεία και αξιοθέατα της περιοχής, ενώ παρά το έντονο πρόγραμμα τους είχαν την ευκαιρία να κάνουν φίλους και να διασκεδάσουν μαζί τους! Κατά την αναχώρησή τους, μάλιστα, ευχήθηκαν στο μέλλον να τους δοθεί η ευκαιρία ώστε να επισκεφθούν ξανά το Βόλο και το Πήλιο.
Όπως τόνισαν τα στελέχη του Δ.Ι.Ε.Κ., αποτελεί κοινό τόπο πλέον ότι το Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου είναι ένα ζωντανό κύτταρο εκπαίδευσης, του οποίου η φήμη ξεπερνά τα όρια της πόλης μας! Νέοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας το επιλέγουν για να αποκτήσουν επαγγελματικές δεξιότητες που θα τους οδηγήσουν σε εργασιακή αποκατάσταση και νέοι από άλλες χώρες πραγματοποιούν συχνά επισκέψεις προκειμένου να εκπαιδευτούν σε τεχνικές που δεν διδάσκονται στις δικές τους σχολές.

Από την 1η Δεκεμβρίου η θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας του ΟΑΕΕ



Από την πρώτη Δεκεμβρίου αρχίζει η θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), για το έτος 2013.
Σύμφωνα με την υπ'. αρ. 50/1.11.2012 εγκύκλιό του Οργανισμού, για τη θεώρηση απαιτούνται οι εξής προϋποθέσεις:
1. Η εξόφληση των πάσης φύσεως απαιτητών μηνιαίων εισφορών της τελευταίας εν ασφαλίσει τριετίας μέχρι και τον Αύγουστο του 2012.
2. Καταβολή όλων των απαιτητών υποχρεώσεων της τελευταίας εν ασφαλίσει τριετίας, προ της υποβολής της αίτησης για χορήγηση βιβλιαρίου ασθενείας.
3. Θεώρηση με την αυτοκόλλητη ετικέτα. Με την ετικέτα που παραλαμβάνουν οι ασφαλισμένοι, ο ΟΑΕΕ πιστοποιεί ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας για παροχές ασθενείας (δηλ. καταβολή ασφαλιστικών εισφορών της τελευταίας εν ασφαλίσει τριετίας 8/2009-8/2012 ) και με αυτήν ανανεώνεται αυτόματα για το χρονικό διάστημα από 1/1/2013 έως 31/12/2013 η ισχύς του βιβλιαρίου ασθενείας τόσο για τους ίδιους όσο και για τα προστατευόμενα απ΄ αυτούς τέκνα, ηλικίας μέχρι 18 ετών, χωρίς να απαιτείται η προσέλευσή τους στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ.
Στην αυτοκόλλητη ετικέτα έχει προβλεφθεί χώρος για εκτύπωση του ονοματεπώνυμου του άμεσα ασφαλισμένου και μέχρι τεσσάρων (4) τέκνων αυτού, ηλικίας μέχρι 18 ετών.
Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται ιδιόχειρη παρέμβαση στην αυτοκόλλητη ετικέτα, τόσο από πλευράς ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ όσο και από πλευράς υπηρεσιών του Οργανισμού.
Στην περίπτωση που οι ασφαλισμένοι έχουν ως προστατευόμενα μέλη συζύγους, τέκνα άνω των 18 ετών, γονείς κλπ., δηλ. μέλη που δεν περιλαμβάνονται στην αυτοκόλλητη ετικέτα, πρέπει να προσέρχονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΕ με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (συμπεριλαμβανομένου και του ΑΜΚΑ) για την παράταση του δικαιώματος παροχών ασθενείας των παραπάνω προσώπων.
Επίσης, οι ασφαλισμένοι που για οποιοδήποτε λόγο δεν θα παραλάβουν αυτοκόλλητη ετικέτα (π.χ. έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών κλπ.) θα πρέπει να προσέλθουν στις υπηρεσίες του Οργανισμού για τη θεώρηση του βιβλιαρίου ασθενείας τους.
Όσον αφορά τους ανασφάλιστους συζύγους επισημαίνεται, ότι τόσο για την καταχώρηση αυτών στο βιβλιάριο ασθενείας, όσο και για την παράταση του δικαιώματός τους, απαιτείται εκτός από τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση και φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου οικονομικού έτους.
Επίσης πρέπει να τίθεται σφραγίδα σχετικά με το δικαίωμα της παράτασής τους, όπως τίθεται και για τα ενήλικα τέκνα.
4. Για τους ασφαλισμένους που έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις των οφειλομένων εισφορών, θεωρείται το βιβλιάριο για το προβλεπόμενο διάστημα από τη ρύθμιση, με την απαραίτητη προϋπόθεση να τηρούνται οι όροι αυτής.

Συσκευή μετατρέπει το iPhone σε τηλεχειριστήριο



Ένα από τα πιο καινοτόμα χαρακτηριστικά των κινητών τηλεφώνων πριν από αρκετά χρόνια, ήταν η ύπαρξη θύρας υπερύθρων (IR) η οποία πέρα από μεταφορές αρχείων ανάμεσα σε συσκευές μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για τον χειρισμό πολλών συσκευών όπως τηλεοράσεων, ηχοσυστημάτων, ακόμα και κλιματιστικών.
Οι θύρες υπερύθρων αν και ενσωματώθηκαν και στα πρώτα PocketPC σιγά σιγά «εξαφανίστηκαν» από τις πιο σύγχρονες συσκευές. Ωστόσο, μια πρόσφατη υλοποίηση της Satechi υπόσχεται να τις επαναφέρει, έστω και με μορφή παρελκομένου.
Το Satechi Universal Remote είναι ουσιαστικά για μια μικρή συσκευή η οποία τοποθετείται στην υποδοχή ακουστικών των συσκευών iOS και σε συνδυασμό με την αντίστοιχη εφαρμογή RemoteBeam σας επιτρέπει να ελέγχετε σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει αισθητήρα υπερύθρων.
Το Universal Remote υποστηρίζει χιλιάδες συσκευές χωρίς την ανάγκη κάποιας ρύθμισης ενώ ακόμα και αν κάποια συσκευή δεν υποστηρίζεται εξ αρχής, υπάρχει η λειτουργία «learning mode», η οποία της επιτρέπει να συνδεθεί με αυτήν, όπως ακριβώς συμβαίνει με πολλά συμβατικά universal τηλεχειριστήρια.
Η εφαρμογή RemoteBeam διατίθεται δωρεάν στο App Store, ενώ το κόστος του Universal Remote είναι στα 24,99 δολάρια ως μέρος μιας ειδικής προσφοράς της εταιρείας, με την κανονική της τιμή να είναι 39,99 δολάρια.
Η συσκευή υποστηρίζει τα iPhone 3G/3GS/4/4S και βέβαια το iPhone 5, καθώς και όλες τις γενιές iPad.

Το The Wall των Pink Floyd έγινε 33 ετών



Το Νοέμβριο του 1979 το βρετανικό συγκρότημα Pink Floyd κυκλοφορεί το διπλό άλμπουμ με τίτλο The Wall...
Ένα «θεματικό» άλμπουμ με κεντρικό ήρωα τον Pink, έναν επιτυχημένο αστέρα του rock που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, με αποτέλεσμα ανάμεσα στον ίδιο και τον υπόλοιπο κόσμο, αργά αλλά σταθερά, να υψώνεται ένας «τοίχος» απομόνωσης.
Στο στόχαστρο του δημιουργού μπαίνουν μια σειρά από θεματικές: Η καταπιεστική εκπαίδευση που πληγώνει ανεξίτηλα, η αχρείαστα σκληρή κι εχθρική κοινωνία, οι φονικές ιμπεριαλιστικές πολιτικές, η αποξένωση των ανθρώπων και η μεταξύ τους απομόνωση, η κατάδυση στην κατάθλιψη...
Ένα μουσικό έργο - ύμνος ενάντια στα τείχη κάθε είδους που υψώνουν οι άνθρωποι μεταξύ τους.
Ένα άλμπουμ που έμελλε να καταλάβει μία υψηλή θέση στην ιστορία της ροκ αφήνοντας το στίγμα του δημιουργού του σε μια ολόκληρη γενιά μέσα από τον στίχο «Ο φόβος χτίζει τείχη».
Το The Wall κυκλοφορεί το Νοέμβριο του 1979 και πουλάει μέσα σε δύο εβδομάδες 6 εκατομμύρια δίσκους!
Με το Wall οι Pink Floyd δίνουν ένα ισχυρό χτύπημα στα θεμέλια του βρετανικού μικροαστικού καθωσπρεπισμού όχι με την πρόκληση των Sex Pistols, αλλά με την ανάδειξη των πράξεων που διαπερνούν μια ολόκληρη κοινωνία μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο όπως την αυστηρή μητρότητα, το σεξ, το μίσος, τις ιδεολογίες που φωλιάζουν μέσα στο μυαλό μας, το ίδιο μας το είναι και χτίζουν ένα τείχος.
Αυτό το τείχος μας απομακρύνει από τον ίδιο μας τον εαυτό και την ελευθερία. Ένα συνονθύλευμα προκαταλήψεων, φόβων, λανθασμένων αντιδράσεων και εντέλει ψυχασθένειας που πολύ δύσκολα θα καταφέρουμε να γκρεμίσουμε, διακρίνοντας, απόλυτα καθαρά, τον κόσμο γύρω μας. Ένα τείχος που μόνο εμείς μπορούμε να γκρεμίσουμε περνώντας όμως μέσα από την απόλυτη παραδοχή αυτού που μας συμβαίνει. Όταν συνειδητοποιείς πως κι εσύ ο ίδιος δεν είσαι τίποτε άλλο παρά ένα ακόμη τούβλο στον τοίχο.
Οι Floyd, γράφοντας το The Wall, επιλέξανε μια ακραία περίπτωση, από αυτές που έχτισαν τη Βρετανία, στη μεταπολεμική περίοδο. Συνδυάζουν την απώλεια από τον μεγάλο πόλεμο, με την αυστηρή μητέρα, το αυταρχικό εκπαιδευτικό σύστημα, τη σεξουαλική απελευθέρωση, την άνοδο των ειδώλων της μουσικής και της βίας και τελικά το απολυταρχικό καθεστώς, μια εύκολη εναλλακτική της ανθρωπότητας.
Τη μουσική αυτή «ρόκ όπερα» ανέλαβε το 1982 να αποδώσει κινηματογραφικά ο σκηνοθέτης Alan Parker, με τη βοήθεια του σχεδιαστή κινουμένων σχεδίων Gerald Scarfe.


Ο Μίμης Ανδρουλάκης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Όπλων κρίσις»



Οι EKΔOΣEIΣ ΠATAKH και ο Μίμης Ανδρουλάκης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα «Όπλων κρίσις» - Νεκρικοί Διάλογοι για την Αριστερά, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 7.00 μ.μ. στον χώρο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου.
Με τον συγγραφέα συνομιλούν: ο Δημήτρης Κρεμαστινός, καθηγητής καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και βουλευτής, ο Δημήτρης Μπουραντάς, καθηγητής Πανεπιστημίου και συγγραφέας - επικεφαλής της «Κοινωνίας Αξιών», ο Γιάννης Σμαραγδής, σκηνοθέτης και ο Γιάννης Βαρουφάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου και συγγραφέας.
Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Μαρία Σαράφογλου.
EΘNIKOΣ ΓYMNAΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ
Bασ. Όλγας 6 & Aρδηττού, Aθήνα (είσοδος από Aρδηττού)

H Kατερίνα Θάνου θα ντυθεί νυφούλα!



Όχι μόνο δεν ισχύουν οι φήμες που θέλουν τον Αλέξανδρο Παρθένη και την Κατερίνα Θάνου να αντιμετωπίζουν κρίση στη σχέση τους, αλλά το ζευγάρι ετοιμάζεται και για θρησκευτικό γάμο.
Σχεδόν ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που η αθλήτρια και το μοντέλο ανέβηκαν τα σκαλιά του Δημαρχείου για να ενώσουν τις ζωές τους, και οι δυο επώνυμοι έχουν αποφασίσει να παντρευτούν και με την ευλογία του παπά.
Ο Αλέξανδρος Παρθένης και η Κατερίνα Θάνου είναι πιο αγαπημένοι από ποτέ και θέλουν να «δέσουν» την ευτυχία τους και με έναν θρησκευτικό γάμο.

Κορυφαία τενίστρια του 2012 η Σερένα



Η Σερένα Γουίλιαμς ανακηρύχθηκε ως η κορυφαία τενίστρια του 2012 από την WTA Tour, κατακτώντας το συγκεκριμένο βραβείο για τέταρτη φορά στην καριέρα της, έστω και αν δε βρίσκεται στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.
Η 31χρονη Αμερικανίδα σταρ κατέκτησε το Γουίμπλεντον, το αμερικανικό Open και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε μονό και διπλό, με την αδελφή της, Βένους, όπως και τον τελικό της WTA στην Κωνσταντινούπολη.

«Επιστρέφει» στο ΠΑΣΟΚ ο Σκανδαλίδης!



Tην ώρα που η απόφαση για το ποιοι συγκροτούν την ΚΟΕΣ είναι λιγάκι θολή, ο Κώστας Σκανδαλίδης, που ανήκει στην κατηγορία των πρώην γραμματέων του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν αυτοδίκαια, αλλά που δεν μπορεί να μετέχει στην ΚΟΕΣ ενόψει συνεδρίου γιατί έχει διαγραφεί (ανεπίσημα) επίσημα μόνο από την Κ.Ο, αποφάσισε να βάλει από μόνος του σειρά και να πάει να γραφτεί στην Τ.Ο της πλατείας Κάνιγγος.
Ο Κ. Σκανδαλίδης θέλει να βγάλει από τη δύσκολη θέση την ηγεσία του κόμματός του, και επειδή όπως λέει παραμένει και θα παραμείνει ΠΑΣΟΚ, επιστρέφει όπως ορίζει το καταστατικό. Στέλνει email στο οργανωτικό του ΠΑΣΟΚ με αίτηση εγγραφής του, πρωτοκολλείται κανονικά και μετέχει στις διαδικασίες εκλογής συνέδρων που θα μετέχουν στο συνέδριο.
Ταυτόχρονα, ετοιμάζεται να μιλήσει παρεμβαίνοντας στα εσωκομματικά, εκφράζοντας έντονα τον προβληματισμό του για τις επιλογές του κ. Βενιζέλου όσων αφορά την ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο προσανατολισμός του κινείται στο ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να πάρει αποστάσεις από τη κυβέρνηση...

Παρατηρητές έξω απ’ το…ναρκοπέδιο


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΔΕΝ μιλάμε πολιτικά, κρίνουμε πολιτικές συμπεριφορές. Ούτε για «ευρωπαϊκές πεθαμένες ιδεολογίες και άλλες θνησιγενείς ανά τον κόσμο, με τον καπιταλισμό να τα’ χει αρπάξει όλα. Με τις…αρχές και την πρακτική του. Και με τη συμβολή λαών που τον βρίζουν και ταυτόχρονα τον υπηρετούν με πάθος.
ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ στη δίνη μιας ευρωπαϊκής κρίσης και σε ρόλο «πρωταγωνιστή», ως Ελλάδα των δανεικών, της ρεμούλας και της ανεμελιάς. Μεγάλες οι στιγμές, η κατάρρευση «επί θύραις» και όλα εξελίχτηκαν…ελληνικά. Κόμματα, παρατάξεις και πρόσωπα (πολιτικοί) μας πήγαν στη «διχόνοια τη δολερή». Πάντα έτσι λειτουργούσαμε και, την έσχατη ώρα μας έσωζε ο Θεός της Ελλάδας, που δεν ήταν «από μηχανής θεός».
ΒΡΕΘΗΚΑΝ, λοιπόν, «κορόιδα» και μπήκαν στη φωτιά. Για την πάρτη τους; Τι να προσδοκάς «μες τους καπνούς και τις βρισιές» των δανειστών σου; Για το ίματζ τους; Όχι-το στραπατσάρισαν. Για τη τσέπη τους; Με τους Άκηδες στη «στενή», δεν τολμάς, δεν ονειροπολείς. Για τις τράπεζες; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
ΤΗΝ ώρα, λοιπόν, που πηγαίναμε για φούντο και για…τρίτες εκλογές τα βρήκαν τρικομματικώς, αλλά τους θέλαμε ενωμένους…παγκομματικώς. Κι αν τρύπωσαν κάποιοι μωροφιλόδοξοι για να φαντάζουν στο μέλλος ως τέως υπουργοί, αυτό δεν αγγίζει τη διάθεση της προσφοράς των άλλων. Κι έγιναν «σκληροί» και αγνώριστοι, άνθρωποι…μαλθακοί στα χρόνια εκείνης της «αλλιώτικης» εξουσίας. Πολιτικοί της ψηφοθηρίας και της λιμουζίνας μεταμορφώθηκαν σε μινιατούρες «τυράννων» με ημερομηνία λήξης. Αντέταξαν το «όχι» τους πεισματικά κι είναι οι ίδιοι του «ναι» και της υποχωρητικότητας.
ΚΙ οι άλλοι; Στα εύκολα και έξω απ’ το ναρκοπέδιο. Παρατηρητές και σε απόσταση ασφαλείας, μη τους πιάσει η φωτιά, μη τους μουντζουρώσουν τα κάρβουνα, όταν σβήσει. Να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα. Οι πολλοί του ΠΑΣΟΚ «μετακόμισαν» στον ΣΥΡΙΖΑ και η συνιστώσα χάθηκε στη δέσμη. Μουδιασμένοι από «ιδεολογία» κη φαντασία τους ταυτοποιεί τον Ανδρέα με τον κ. Τσίπρα, σε εποχή που συντρίβει ιδεολογίες και σε μιαν Ελλάδα που χρειάζεται ήρωες.
ΤΟΥΣ περιμέναμε ενωμένους και μας βγήκαν διχασμένοι. Με τους αντιφρονούντες απέναντι και σε ρόλο εύκολο, ακοίμητους χαϊδεύοντας τα ποσοστά τους. Θα κυβερνήσει και ο κ. Τσίπρας όταν έρθει η ώρα. Τώρα, τους χρειαζόμαστε αθροιστικά και ολικά και χωρίς να τρέχουν σάλια για υπουργικούς θώκους. Και, βέβαια, προτιμούμε, για παράδειγμα, έναν συνετό και συνεπή Παπαδημούλη στη θέση του κ. Βορίδη (με κρυμμένο επιμελώς το…τσεκουράκι του, αλλά με την προδοσία του διάχυτη) κι ας τον/τους άντεξε ο κ. Γ. Καρατζαφέρης.

Δώρο Χριστουγέννων 2012: Πότε και σε ποιούς θα δοθεί



Το τελευταίο δώρο Χριστουγέννων θα είναι αυτό του 2012 λόγω Μνημονίου.
Το δώρο θα εισπράξουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ, μαζί με τους δημοσίους υπαλλήλους την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.
Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ εισπράττουν δώρο και σύνταξη στις 3 Δεκεμβρίου....
Στον ιδιωτικό τομέα οι δικαιούχοι του δώρου είναι οι εξής:
Δικαιούχοι του δώρου είναι όσοι έχουν εργαστεί από 1η Μαΐου έως και 31 Δεκεμβρίου 2012 (ακόμη και όσοι έχουν απολυθεί) και η βάση του υπολογισμού είναι οι αποδοχές της 10ης Δεκεμβρίου, δηλαδή όσα χρήματα έπαιρνε τότε ο εργαζόμενος.
Η πληρωμή του δώρου θα γίνει έως την 21η Δεκεμβρίου και απαγορεύεται η καταβολή του σε άλλο είδος, ενώ υπενθυμίζεται ότι αν δεν έχει καταβληθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου ασκείται ποινική δίωξη στον εργοδότη μετά είτε από μήνυση του εργαζόμενου είτε από καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

40 χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε ένα



Κλασικά και νέα, και έφτιαξαν ένα μοναδικό βίντεο δεκαέξι λεπτών προκειμένου να μας βάλουν με τον δικό τους τρόπο στο κλίμα των Χριστουγέννων.

«Σκότωσα δεκάδες ανθρώπους γιατί ένιωθα ότι έπαιζα βίντεογκειμ»



Ρίγος προκαλεί η εκδοχή του δολοφόνου Τζέιμς Χολμς για το ειδεχθές έγκλημα που διέπεραξε σε κινηματογράφο του Κολοράντο που πρόβαλε την ταινία «Dark Knight», πυροβολώντας αδιακρίτως στο πλήθος. Όπως...δήλωσε αποκλειστικά στο δίκτυο Denver Westword, o Στίβεν Ανραχ, ένας κρατούμενος που βρίσκεται στο ίδιο ίδρυμα με τον Χολμς, απέτρεψε το δολοφόνο του Ντένβερ από την αυτοκτονία μέσα στη φυλακή με αποτέλεσμα οι δύο τους από τότε να έρθουν πιο κοντά.
Ο Ανραχ άκουγε από το κελί του τον Χολμς να χτυπά με γροθιές τον τοίχο και το κεφάλι του στην σιδερένια πόρτα του κελιού του. Αφού λοιπόν ο 24χρονος δολοφόνος δεν σταματούσε, ο Ανραχ του φώναξε να πάψει να χτυπά τον εαυτό του, πράγμα που τελικά έκανε λίγο αργότερα.
Σε μια από τις επόμενες συζητήσεις τους λοιπόν ο Χολμς του περιέγραψε τα γεγονότα του περασμένου Ιουλίου εξηγώντας στον Ανραχ ότι «ο ψυχοθεραπευτής του τον είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει την επίθεση στον κινηματογράφο», ενώ την ώρα που πυροβολούσε στο πλήθος ένιωθε «σαν να έπαιζε σε βίντεογκειμ».
Από την πλευρά τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της φυλακής του Κολοράντο ισχυρίζονται ότι αυτός ο διάλογος δύσκολα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί καθώς δεν υπάρχει περίπτωση η κρατούμενοι να μπορούν να επικοινωνήσουν μέσα από τα κελιά τους.

Το Ηράκλειο λιμάνι της χρονιάς



Ενα ακόμα καλό νέο έρχεται, αυτή τη φορά από τη Μασσαλία όπου πραγματοποιήθηκε ο...διαγωνισμός για το "Λιμάνι της Χρονιάς", στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής έκθεσης κρουαζιέρας «Seatrade Med 2012». Το λιμάνι του Ηρακλείου πήρε το δεύτερο βραβείο ανάμεσα σε 70 λιμάνια, με πρώτο το λιμάνι της Νέας Υόρκης. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή του έπαιξαν οι καινοτομίες που εφάρμοσε το 2012, σε συνδυασμό με την πρωτοποριακή διαδικασία του Home Port, που υλοποιεί σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στην Ευρώπη «Costa Crociere» και τον κρατικό αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης».
Αξίζει να σημειωθεί το παγκόσμιο ρεκόρ χρόνου που κατέγραψε το λιμάνι του Ηρακλείου και το οποίο αφορά στην μεταφορά των επιβατών από την στιγμή της προσγείωσης τους στο αεροδρόμιο Ηρακλείου μέχρι το πλοίο, με όλες τις πιστοποιημένες διαδικασίες ασφαλείας, μέσα σε 15 μόλις λεπτά. Αλλά και η ίδια η διαδικασία ασφαλούς μεταφοράς για την οποία εφαρμόζονται ειδικά πρωτόκολλα που μειώνουν την ταλαιπωρία των επιβατών και την διάρκεια της. Επίσης αξιολογηθήκαν ιδιαίτερα οι νέες καινοτόμες υπηρεσίες για όλους τους επισκέπτες που σαν στόχο έχουν την επαύξηση της εμπειρίας τους.

Δύο αδέλφια γερνάνε ανάποδα...



Θυμίζει την ταινία «η ζωή του Μπέντζαμιν Μπάτον», όπου ο Μπραντ Πιτ από ηλικιωμένος γινόταν παιδί, ζώντας τη ζωή του ανάποδα. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην περίπτωση των αδελφών Κλαρκ στη Βρετανία, οι οποίοι γίνονται πάλι παιδιά μπροστά στα μάτια της μητέρας τους.
Ο 42χρονος Μάικλ και ο 39χρονος Μάθιου έχουν διαγνωστεί με... λευκοδυστροφία μία σπάνια αρρώστια, που τους έχει μετατρέψει σε παιδιά, εγκλωβίζοντας το παιδικό τους μυαλό σε ενήλικα κορμιά. Η Κριστίν και ο Άντονι Κλαρκ διανύουν τη δεκαετία των 60 και ενώ θα έπρεπε να παίζουν με τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους, νταντεύουν τα παιδιά τους, που πρόλαβαν και έκαναν δικές τους οικογένειες. Η λευκοδυστροφία είναι μία σπάνια γενετική ασθένεια που προκαλεί σταδιακή απώλεια της ομιλίας και της κίνησης. Τα αδέλφια από το Χαλ ζούσαν φυσιολογική ζωή μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Δεν γνώριζαν ότι το μυαλό τους ήταν μία ωρολογιακή βόμβα, ότι κουβαλούσε μία εξαιρετικά σπάνια ασθένεια. Ο 39χρονος Μάθιου πρόλαβε και έγινε και παππούς, αφού με τη σύζυγό του απέκτησαν μία κόρη τη Λυδία, που σήμερα στα 19 της, τον έκανε και παππού.
Οι γονείς τους ζητούν βοήθεια, γιατί η κατάσταση των γιων τους επιδεινώνεται ταχύτατα και σε λίγο δεν θα μπορούν να αυτοεξυπηρετούνται. Η περίπτωσή τους έγινε και ντοκιμαντέρ στο κανάλι 4 της βρετανικής τηλεόρασης. Αρχικά κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλάόταν σε ένα οικογενειακό τους ταξίδι, τα ενήλικα παιδιά τους άρχισαν να φωνάζουν «γιούπι-γιούπι» σαν μικρά παιδιά, ενώ διένυαν και οι δύο τη δεκαετία των 30 και όλοι οι επιβάτες τους κοίταζαν καλά-καλά. Και οι δύο ήταν πανεπιστημιακής μόρφωσης, παντρεμένοι με παιδιά. Ο κύριος και η κυρία Κλαρκ πήραν σύνταξη και μετακόμισαν σε ένα χωριό, ελπίζοντας ότι οι γιοι τους θα τους έβλεπαν. Οι γιοι τους όμως σταμάτησαν να τηλεφωνούν και μία ημέρα τους τηλεφώνησε η εγγονή τους για να τους πει ότι ο μπαμπάς της ζούσε σε έναν ξενώνα. Και οι δύο γιοι τους, που εντωμεταξύ χώρισαν, δεν μπορούσαν να τα φέρουν εις πέρας και κατέληξαν να ζουν με επιδόματα. Οι ηλικιωμένοι γονείς αποφάσισαν να επιστρέψουν για να φροντίσουν τους γιους τους, όταν οι γιατροί τους ενημέρωσαν ότι τα παιδιά τους πάσχουν από αυτή τη σπάνια ασθένεια που εκφυλίζει το μυαλό λίγο-λίγο.
Η κυρία Κλαρκ ισχυρίζεται ότι ο Μάικλ φέρεται πιο παιδικά και δεν θέλει να τον αφήνουν καθόλου μόνο του, ενώ ο Μάθιου μιλάει όλη την ώρα, και λέει ότι του έρθει στο κεφάλι. Σαν τα μικρά παιδιά ξυπνάνε συνέχεια τη νύχτα. Η κυρία Κλαρκ σηκώνεται επτά φορές κάθε βράδυ και για τους δύο τους και σαν παιδιά αρνούνται ότι νυστάζουν, ακόμη και όταν κλείνουν τα βλέφαρά τους. Τσακώνονται μεταξύ τους και μετά αγκαλιάζονται. Έχουν επιστρέψει στην παιδική ηλικία και έπονται και χειρότερα. Μόλις τον Απρίλιο η πνευματική τους ηλικία ήταν τα δέκα έτη και σήμερα δεν μπορούν να φάνε καλά-καλά και να κινηθούν. Η λευκοδυστροφία είναι μία σπάνια ασθένεια και υπάρχει μία πιθανότητα στις 3 δισεκατομμύρια να την έχουν στα γονίδιά τους δύο άνθρωποι που γίνονται ζευγάρι.Πλήττει τον εγκέφαλο, το νευρικό σύστημα και το νωτιαίο μυελό. Συνήθως επιδρά σε νεογέννητα και κληρονομείται από τον γονιό στο παιδί.

Στοίβαξαν 87 κουτάβια σε κουβάδες για να τα πουλήσουν παράνομα



Μόλις που κατάφερναν να αναπνεύσουν. Με τα μάτια τους να ικετεύουν για σωτηρία οι αστυνομικοί βρήκαν τα άτυχα...κουτάβια στριμωγμένα σε κουβάδες μέσα σε ένα αυτοκίνητο σε δρόμο του Μάντσεστερ στη Βρετανία.
Οι αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα και μια γυναίκα οι οποίοι προόριζαν τα κουτάβια για παράνομη πώληση σε σοκάκια της Βρετανίας. Σκοπός ήταν να πωληθούν σαν... χριστουγεννιάτικα δώρα.
Κάποια όμως δεν θα κατάφερναν καν να φτάσουν ως την πώληση αφού από τις άθλιες συνθήκες τέσσερα σκυλάκια ήταν ήδη νεκρά.


Απίθανη φάρσα της Ελληνοφρένειας στον Μιχάλη Ταμήλο



Αυτή τη φορά η φάρσα της Ελληνοφρένειας είχε στόχο τον βουλευτή Μιχάλη Ταμήλο με αφορμή την πρόσφατη δήλωσή του παρευρισκόμενος σε...υποεπιτροπή υδατικών πόρων του ελληνικού Κοινοβουλίου στην οποία είπε:
«Πάνω από μία φορά το μήνα δεν έχει και νόημα να βρεθούμε. Τι, θα πληρωνόμαστε μια φορά το μήνα και θα ερχόμαστε κάθε εβδομάδα;».

Χαρίζει τα τρία σουπερμάρκετ του στους εργαζόμενους!



Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο έκανε ένας 70χρονος αμερικανός στους υπαλλήλους του: την ιδιοκτησία των τριών καταστημάτων του...
Ο Τζο Λουέκεν από τη Μινεσότα αντί να δεχθεί κάποια από τις πολλές προσφορές που είχε από μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ των ΗΠΑ για να αγοράσουν τα μαγαζιά του προτίμησε να τα χαρίσει στους περίπου 400 εργαζόμενους του ως μέρος ενός σχεδίου ιδιοκτησίας μετοχών από υπαλλήλους.
Η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου και δεν θα κοστίσει στους υπαλλήλους ούτε ένα σεντ.
Ο αριθμός των μετοχών που θα λάβει ο κάθε εργαζόμενος θα βασιστεί στην προϋπηρεσία του και το μισθό του, ενώ το πρόγραμμα αναμένεται να αποπληρώσει την οικογένεια του Λουέκεν για την πώληση μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.
«Οι υπάλληλοί μου είναι αυτοί που ευθύνονται κυρίως για την όποια επιτυχία είχα και αξίζουν να λάβουν κάποια από αυτά τα οφέλη», είπε ο Λουέκεν στην τοπική εφημερίδα Star Tribune. «Δεν γίνεται να παίρνεις συνέχεια. Πρέπει και να δίνεις πίσω», πρόσθεσε.

Πέτρος Τατσόπουλος: Πόσο χρονών τον κάνετε;



Μπορεί να έχει πάει με τη μισή Αθήνα, μπορεί μετά να..
υποστήριξε, σχετικά με αυτή τη δήλωση του, ότι ήταν σχήμα λόγου, καθώς όπως είπε «δεν θα προλάβαινε».
Έχει μιλήσει για ομοφοβικούς και ομοφυλόφιλους, έχει χτυπήσει το χέρι στα έδρανα της Βουλής, έχει ανταλλάξει βαριές κουβέντες με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Όλα αυτά τα έχει κάνει ο Πέτρος Τατσόπουλος ο όποιος διανύει το 53 έτος της ηλικίας του.

Αηδιαστικό σνακ για τα παιδιά στην Καμπότζη!!



Τα παιδιά πιάνουν δηλητηριώδεις ταραντούλες, τις πνίγουν σε ένα μπουκάλι με νερό και στη συνέχεια τις μαγειρεύουν σε καυτό βούτυρο και τις τρώνε σαν καθημερινό σνακ.
Αυτή η διαδικασία, από το πιάσιμο μέχρι το φάγωμα, δεν παίρνει πάνω από 10 λεπτά.




Ο Δήμος Βόλου δρομολογεί την επέκταση του υπόστεγου όπου στεγάζεται η «Αργώ»



Την έγκριση του Δ.Σ. της ΟΛΒ Α.Ε. για την επέκταση και πλαγιοκάλυψη του υπόστεγου όπου στεγάζεται η «Αργώ» στο λιμάνι του Βόλου, ζητεί ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Γ.Πρίγκο.
Όπως είναι γνωστό, έχει επιτραπεί στο Δήμο Βόλου η χρήση μεταλλικού υπόστεγου που βρίσκεται στο Β΄ προβλήτα του λιμένος Βόλου, για τη στέγαση του σκάφους της «ΑΡΓΩ», κατά κανόνα κατά τους χειμερινούς μήνες.
Το μήκος του υπόστεγου, ωστόσο, είναι μικρότερο από το μήκος του σκάφους, με αποτέλεσμα ένα τμήμα του να είναι εκτεθειμένο στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες προκαλώντας αυξημένο κίνδυνο βλαβών. Επίσης, το υπόστεγο είναι περιμετρικά ακάλυπτο και δεν προστατεύει πλήρως το σκάφος.
Ο κ.Σκοτινιώτης επισημαίνει στο έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της ΟΛΒ Α.Ε. ότι ο Δήμος Βόλου είναι διατεθειμένος, με δικά του έξοδα, να επεκτείνει και να καλύψει περιμετρικά το εν λόγω υπόστεγο, εφόσον φυσικά χορηγήσει ο ΟΛΒ τη σχετική άδεια. Προσθέτει δε ότι ο Δήμος θα αποστείλει όλες τις απαραίτητες μελέτες που θα ζητηθούν.


Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει τη Μόσχα



Η χειρότερη χιονοθύελλα τα τελευταία 50 χρόνια πλήττει τη Μόσχα, προκαλώντας χάος στις συγκοινωνίες της ρωσικής πρωτεύουσας.
Εκατοντάδες αυτοκίνητα παρέμειναν ακινητοποιημένα καθώς το μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Μόσχας έφτανε σε μήκος πολλών χιλιομέτρων. Οι αρχές κινητοποίησαν 12.000 εκχιονιστικά μηχανήματα για να απομακρύνουν το χιόνι και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία. Πολλές καθυστερήσεις σημειώθηκαν και στις πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν από τα τρία αεροδρόμια της πόλης, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να παραμείνουν εγκλωβισμένοι για πολλές ώρες.
Η μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε ότι το χιόνι που έπεσε στη Μόσχα τις τελευταίες 24 ώρες ισοδυναμεί με το ένα τρίτο που χιονιού που πέφτει συνήθως ολόκληρο τον Νοέμβριο στην πόλη. Το ύψος του χιονιού αναμένεται να φτάσει τα 55 εκατοστά.
«Είναι κάτι που η Μόσχα δεν έχει ζήσει εδώ και πάνω από μισό αιώνα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πιοτρ Μπιριούκοφ.
Οι αρχές κάλεσαν τους 10 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες και ότι τα αυτοκίνητά τους καθώς η θερμοκρασία κυμαίνεται στους -2 έως -4 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας και προβλέπεται ότι η χιονόπτωση θα συνεχιστεί.


Τα αποτελέσματα των εκλογών του ΕΚΒ



ΔΕΙΤΕ αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών στο Εργατικό Κέντρο Βόλου:
H ΠΑΣΚΕ εξασφαλίζει εννέα από τις 21 έδρες της νέας Διοίκησης του ΕΚΒ, η ΔΑΚΕ έξι, η ΔΑΣ έξι, ενώ η Εργατική Αυτονομία καμία έδρα.

Εκλέγονται κατά σειρά ψήφων:
1. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε. Κ. ΒΟΛΟΥ
Από την ΠΑΣΚΕ: Παπαδημόπουλος Αθ. 43, Χαντζιάρας Ευάγγ. 40, Σιάρρας Κων.37, Λιάτσικου Σμαράγδα 34, Κουκλουμπέρης Βάϊ. 34, Γαλλιόπουλος Καλλ. 32, Κορώνης Στέφ. 32, Παπανικολάου Βασ. 32, Κασσίδης Απ. 30.
Από τη ΔΑΚΕ: Βασιλείου Δημ, 26, Γκλαβίνης Θεόδ. 23, Σούκιας Γεώργ. 23, Στεργίου Αναστ. 23, Μπουρούς Νικ. 21, Γεωργούλας Κων. 20.
Από τη ΔΑΣ: Στεργίου Κων. 24, Τριανταφυλλίδης Μιχ. 24, Τσελεπής Λάζ. 22, Μαμουρέλης Βάϊ. 19, Χιώτη Μαρία 18, Συνοδινός Άγγ. 16.

2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Από την ΠΑΣΚΕ: Καράτσαλος Ιωάν. 43, Παπαευαγγέλου Ευάγγ. 36.
Από τη ΔΑΚΕ: Χαλβατζής Ελευθ. 22, Νόλης Ιωάν. 19.
Από τη ΔΑΣ: Τσουμπουσλής Κων. 23 .

3. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗ ΓΣΕΕ:
Eγγεγραμμένοι για να ψηφίσουν ήταν 45, ψήφισαν 45. Υπέρ της ΠΑΣΚΕ 20 (εκλέγει έναν αντιπρόσωπο), υπέρ της ΔΑΚΕ 10 (εκλέγει έναν αντιπρόσωπο), υπέρ της ΔΑΣ 15 (εκλέγει έναν αντιπρόσωπο).
Οι αντιπρόσωποι που εκλέγονται είναι: Παπαδημόπουλος Αθ. 16 από την ΠΑΣΚΕ, Βασιλείου Δημ. 10 από τη ΔΑΚΕ και Στεργίου Κων. 13 από την ΔΑΣ.

Αυτή είναι ο θηλυκός «Πελέ»



Μπορεί να μην απολαμβάνει την ίδια προβολή που έχουν οι άντρες συνάδελφοί της. Το γεγονός ότι πάει «καρφί» για την έκτη (!) σερί «Χρυσή Μπάλα» δεν αποτελεί είδηση πρώτης γραμμής.
Ωστόσο, αποτελεί την κορυφαία παίκτρια που έχει γνωρίσει το χορτάρι, με τον ίδιο τον Βραζιλιάνο θρύλο να την αποκαλεί «Πελέ με φούστα».
Σας παρουσιάζουμε την Μάρτα Βιέιρα ντα Σίλβα, ή απλώς Μάρτα.
Με ικανότητες που θα ζήλευαν πολλοί άντρες συνάδελφοί της, η βραζιλιάνα επιθετικός ετοιμάζεται για την έκτη συνεχόμενη «Χρυσή Μπάλα», αφού όσο καλές και να είναι η Άλεξ Μόργκαν και η Άμπι Γουάμπακ που διεκδικούν επίσης τη διάκριση, δεν μπορούν να συγκριθούν μαζί της.
Φίλη και θαυμάστρια του «φαινομένου» Ρονάλντο, η ίδια παρομοιάζει το στυλ της περισσότερο με εκείνο του Ροναλντίνιο, από τον οποίο έχει ξεσηκώσει πολλές από τις κινήσεις της.
Κι αν η φήμη της ή οι απολαβές της σε τίποτα δεν συγκρίνονται με τις αντίστοιχες του 32χρονου άσου της Ατλέτικο Μινέιρο, το 1 εκατομμύριο ευρώ με το οποίο αμείβεται ετησίως από την σουηδική Τιρέσο στην οποία ανήκει, συν τα χρήματα τα οποία παίρνει από χορηγούς και διαφημίσεις, δεν πρέπει να την αφήνουν δυσαρεστημένη.
Έχοντας αγωνιστεί κυρίως σε ομάδες των ΗΠΑ, την κορυφαία χώρα στο γυναικείο ποδόσφαιρο, έφτιαξε το όνομά της στην επίσης σουηδική Ουμέα, όπου σε 103 εμφανίσεις πέτυχε 111 γκολ! Συνολικά με τους συλλόγους στους οποίους έχει αγωνιστεί έχει 196 γκολ σε 228 αγώνες.
Σε επίπεδο εθνικών ομάδων έχει συμμετάσχει σε 3 Παγκόσμια Κύπελλα (2003, 2007, 2011) και 3 Ολυμπιακούς Αγώνες (2004, 2008, 2012) μην έχοντας χάσει ούτε λεπτό στα παιχνίδια αυτών των έξι διοργανώσεων. Μάλιστα σε 30 ματς, έβαλε 22 τέρματα, βοηθώντας τα μέγιστα τη «σελεσάο» να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο του 2007 και το ασημένιο μετάλλιο στους Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου. Συνολικά σε 72 παρουσίες με τη φανέλα της Βραζιλίας, η Μάρτα έχει πετύχει τον διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό των 80 γκολ.
Πολλοί θα αναρωτηθούν αν μία τέτοια παίκτρια θα μπορούσε να σταθεί σε αντρικό αγώνα. Η ίδια δηλώνει σχετικά: «Έχω την τεχνική, έχω και τις τακτικές γνώσεις, όμως υπάρχουν τα φυσικά όρια. Θα μπορούσα να παίξω σε μια αντρική ομάδα όμως ίσως κάποιος άντρας, που θα ήθελε να αποδείξει ότι δεν ανήκω στο χώρο, να παίξει πολύ σκληρά εναντίον μου».
Πάντως η ίδια δε φημίζεται για την αβρότητά της στους αγωνιστικούς χώρους, αφού έχει τιμωρηθεί κατά τη διάρκεια τη θητεία της στην Ουμέα για τσακωμό στην προπόνηση. Επίσης έχει ρίξει μπουνιά σε μια αντίπαλό της στο πρόσωπο το 2005 και κλωτσιά στο στομάχι μιας άλλης ένα χρόνο αργότερα.