Σεπτεμβρίου 2012 ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ανάδοχος για την εργολαβία – «σκούπα» στον Περιφερειακό

Η εταιρεία «ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΑΤΕ», με έκπτωση 32%, αναδείχθηκε μειοδότης του έργου αποπεράτωσης του τμήματος Α/Κ Λαρίσης – Γορίτσα του Περιφερειακού δρόμου του Βόλου, κατά τον επαναληπτικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε προχθές Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου. Με την εργολαβία – «σκούπα», η οποία είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με προϋπολογισμό 6,8 εκατομμύρια ευρώ, αντιμετωπίζονται οι σοβαρότατες ελλείψεις του τμήματος Ανισόπεδος Κόμβος (ΑΚ) Λαρίσης – Γορίτσα, ώστε ο αυτοκινητόδρομος να καταστεί επιτέλους ασφαλής και λειτουργικός για τους χρήστες του.
Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης χαρακτήρισε σημαντική εξέλιξη τη δημοπράτηση του έργου, επισημαίνοντας ότι αποτελεί καρπό των έντονων και συντονισμένων πιέσεων που ασκήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα. «Επιτέλους, έστω και καθυστερημένα, δρομολογείται η λύση σ’ ένα μείζον πρόβλημα της περιοχής, που αφορά πρωτίστως στην ασφάλεια στην κυκλοφορία. Περιμένουμε να υπογραφεί τάχιστα η σύμβαση με τον ανάδοχο. Δεν παραβλέπουμε, ωστόσο, ότι το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και όχι στο ΕΣΠΑ. Συνεπώς, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε από κοντά και να παρεμβαίνουμε δυναμικά, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση και η ομαλή εξέλιξη του πολύπαθου έργου. Επαναλαμβάνουμε ότι η πλήρης ολοκλήρωση του Περιφερειακού αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκοτινιώτης.
Με τη συγκεκριμένη εργολαβία πρόκειται να πραγματοποιηθεί το σύνολο των απαιτούμενων εργασιών, με τις οποίες αντιμετωπίζονται οι σοβαρές εκκρεμότητες στο τμήμα της Περιφερειακής Οδού από Α.Κ. Λάρισας έως Γορίτσα (χωματουργικά, οδοστρωσία, ασφαλτικά, αποχέτευση, σήμανση, ασφάλιση, ηλεκτρομηχανολογικά, φωτεινή σηματοδότηση).
Επιπλέον, προβλέπεται η κατασκευή παράπλευρων και εγκάρσιων οδικών συνδέσεων για την αποκατάσταση των παροδίων καθώς επίσης και η ολοκλήρωση της κατασκευής της οδού σύνδεσης με τα Μελισσάτικα και το Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης. Το σύνολο των εργασιών προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα 18 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.
Δήλωση αντιπεριφερειάρχη
Σε ανακοίνωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αργ. Κοπάνας αναφέρει και τα εξής για την εξέλιξη στον Περιφερειακό: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας διότι επιτέλους αναδείχθηκε ο ανάδοχος, στον επαναληπτικό διαγωνισμό της 18ης Σεπτεμβρίου, που θα αναλάβει την αποπεράτωση του τμήματος Α.Κ. Λάρισας – Γορίτσας του Περιφερειακού δρόμου του Βόλου.
Το αποτέλεσμα αυτό δικαιώνει την επίμονη προσπάθεια όλων των φορέων και τις αλλεπάλληλες οχλήσεις και συνεχείς πιέσεις προς το αρμόδιο υπουργείο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου, σύσσωμου του πολιτικού και τεχνικού κόσμου της Μαγνησίας.
Η εξέλιξη αυτή ανάβει το πράσινο φως για να μπει ένα οριστικό τέλος σε μια μεγάλη εκκρεμότητα για το Βόλο, αφού με την εργολαβία «σκούπα» θα αντιμετωπιστούν σοβαρότατες ελλείψεις του τμήματος Α.Κ. Λάρισας – Γορίτσας, που δημιουργούν σήμερα ζητήματα ασφάλειας για τους οδηγούς.
Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων του υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων.
Είναι βέβαιο ότι ο ρόλος μας και η πίεσή μας δεν σταματά εδώ, με την ανάδειξη του αναδόχου…».

Ελληνικά νησιά: Από πού πήραν το όνομά τους;


Ξέρατε ότι ο Νάξος ήταν ο θρυλικός ηγεμόνας των πρώτων αποίκων του ομώνυμου νησιού;


Το ίδιο ήταν και ο Πάρος, για την Πάρο, ο Θάσος για την Θάσο, ο Ζάκυνθος για την Ζάκυνθο και ο Κέφαλος για την Κεφαλονιά. Γνωρίζατε ότι Κρήτη ονομαζόταν μία από τις νύμφες των Εσπερίδων, που φύλαγαν τα χρυσά μήλα στον κήπο των

θεών, στη χώρα του Άτλαντα;



Η δε Σύμη ήταν μία άλλη νύμφη, συζύγου του Γλαύκου, πρώτου κάτοικου του νησιού, ενώ ο Φολέγανδρος ήταν γιος του Μίνωα. Το ότι έπαιξε η αρχαία ιστορία ρόλο στην ονομασία των ελληνικών νησιών δεν μας κάνει εντύπωση. Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζουν ονόματα νησιών που η ιστορία τους προσπερνά μία εμβληματική -και πιθανώς μυθική- φιγούρα.



Όπως τα παρακάτω:

Σύρος: Το όνομα Σύρος προέρχεται από τους πρώτους κατοίκους του νησιού, τους Φοίνικες. Σήμερα υπάρχουν δύο εκδοχές για την ονομασία αυτή. Σύμφωνα με την πρώτη, το όνομα προέρχεται από τη λέξη «ουσύρα» που σημαίνει ευτυχής, ενώ σύμφωνα με τη δεύτερη, προέρχεται από το «συρ» που σημαίνει βράχος.

Σκύρος: Το νησί πήρε την ονομασία του από το άγριο πετρώδες έδαφός του. «Σκίρον» ή «σκύρον» σημαίνει «συντρίμμια πέτρας».

Ανάφη: Η Ανάφη διατήρησε αναλλοίωτο το όνομά της από την αρχαιότητα και μάλιστα από την αρχαία μυθολογία. Σύμφωνα με αυτήν, οι Αργοναύτες επιστρέφοντας στη πατρίδα τους από την Κολχίδα έπεσαν σε καταιγίδα και παρασύρθηκαν στο ανοικτό πέλαγος, όπου ναυαγοί πλέον στη θάλασσα άρχισαν να εκλιπαρούν τον θεό Απόλλωνα να τους σώσει. Ο Απόλλωνας ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις τους διέχυσε φως υπό μορφή κεραυνού οπότε είδαν μπροστά τους να ξεπροβάλει από τη θάλασσα ολόκληρο νησί το οποίο κατάφεραν να προσεγγίσουν. Εκεί οι Αργοναύτες ανήγειραν βωμό προς τιμή του Απόλλωνα του «Αιγλήτη» (= αυτού που λάμπει, Αίγλη) και ονόμασαν το νησί Ανάφη (εκ του ρήματος αναφαίνω).

Μύκονος: Η ονομασία Μύκονος, γνωστή από αρχαία νομίσματα και επιγραφές, αποδόθηκε από την παράδοση στον επώνυμο ήρωα Μύκονο, απόγονο του μυθικού βασιλιά της Δήλου Ανίου, γιου του Απόλλωνος και της νύμφης Ροιούς, κόρης του Διονύσου.

Σαντορίνη: Το όνομα της νήσου «Θήρα» προέρχεται από τον αρχαίο Σπαρτιάτη Θήραν που αποίκησε πρώτος το νησί. Το δε όνομα «Σαντορίνη», όμως, προέρχεται από τους διερχόμενους Φράγκους Σταυροφόρους οι οποίοι κατά το πέρασμα τους στέκονταν για ανεφοδιασμό κοντά σε εκκλησία της Αγίας Ειρήνης (Σάντα Ειρήνη) η οποία υπήρχε στο νησί.

Ικαρία: Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για την προέλευση της ονομασίας του νησιού. Μία από αυτές αναφέρεται στην φοινικική ρίζα «-καρ» και στον λαό των Κάρων, της Μικράς Ασίας. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, όμως, το νησί ονομάζεται Ικαρία από τον μύθο του θρυλικού Ικάρου, που με τον θάνατό του εκεί έδωσε το όνομά του στο Ικάριο πέλαγος.

Σκιάθος: Το όνομα της Σκιάθου, φημολογείται ότι προέρχεται από τις λέξεις «σκιά» και «Άθως», καθώς το νησί βρίσκεται γεωγραφικά -και μεταφορικά- στην σκιά του Αγίου Όρους.

Αλόννησος: Το όνομα Αλόννησος δόθηκε επί Όθωνα, το 1838, με πρόταση του τότε Υπουργείου Εσωτερικών σε αντικατάσταση του προηγουμένου ονόματος Λιαδρόμια ή Ηλιοδρόμια, καθώς έτσι αναφερόταν στη Διοικητική διαίρεση της Ελλάδας του 1828. Από μετέπειτα έρευνα αυτό διαπιστώθηκε ως λάθος, δεδομένου ότι κατά την αρχαιότητα η Αλόννησος ήταν άλλο νησί (άγνωστο το ποιο). Παρά ταύτα το όνομα παραμένει ως έχει για το νησί, το οποίο κατά τους αρχαίους Έλληνες λέγονταν «Ίκος».

Λήμνος: Η λέξη Λήμνος κατά μία εκδοχή -των φοινικιστών- είναι φοινικική και σημαίνει λευκή, άσπρη, λαμπερή. Όμως ουδεμία σχέση μπορεί να έχουν αυτές οι ονομασίες με το ηφαιστειογενές νησί. Άλλες εκδοχές υποστηρίζουν πως το όνομα Λήμνος προέρχεται είτε από την ομηρική λέξη «λήιον», που προσδιορίζει το σπαρμένο χωράφι, τον αγρό, ή από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις «ληίς» (που σημαίνει κοπάδι) + «μήλο» (που σημαίνει πρόβατο), δηλαδή νήσος κοπαδιών αιγοπροβάτων. Η τελευταία αυτή εκδοχή φέρεται και η επικρατέστερη, επειδή η Λήμνος είναι το πεδινότερο νησί του Αιγαίου με μεγάλη παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, ήδη από την αρχαιότητα.

Λέρος: Το μεγαλύτερο μέρος της Λέρου είναι σχετικά επίπεδο και με χαμηλά βουνά (το υψηλότερο σημείο είναι το Κλειδί 320 μ.). Για αυτό το νησί πήρε το όνομά του από την αρχαία ελληνική λέξη «λέρος» που σημαίνει ομαλός, επίπεδος.

Ρόδος: Από την αρχαία εποχή έχει επικρατήσει ο συσχετισμός του ονόματος με το ομώνυμο λουλούδι, ιερό στον θεό Ήλιο. Γι’αυτό και τα νομίσματα της Ρόδου παρίσταναν από το ένα μέρος του κεφάλι του Ήλιου και από το άλλο το Ρόδον.

Κέρκυρα: Σύμφωνα με πολλούς μελετητές το όνομα οφείλεται στην νύμφη Κέρκυρα, κόρη του ποταμού Ασώπου. Ο θεός Ποσειδώνας αγάπησε την όμορφη κοπέλα, την έφερε στο νησί και του έδωσε το όνομά της. Από τον έρωτά τους έφερε στη ζωή τον Φαίακα, τον μυθικό γενάρχη των Φαιάκων.

Πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι ο μύθος της νύμφης Κέρκυρας συνδέεται ετυμολογικά με την λέξη «κορυφώ» από την ακρόπολη που βρίσκεται απέναντι από το σημερινή πρωτεύουσα. Από την λέξη «κορυφώ» προήλθε στην συνέχεια η λατινογενής ονομασία Corfu, με την οποία είναι γνωστό το νησί στο εξωτερικό.

Κύθηρα: Αρκετές φορές τα Κύθηρα άλλαξαν ονομασία. Οι κατά καιρούς ηγεμόνες του νησιού του προσέδιδαν διάφορα ονόματα. Τον μεσαίωνα λεγόταν Κυθουρία και Τσερίγο ή Τσιρίγο, όνομα που του έδωσαν οι Ενετοί ναυτικοί. Λεγόταν και Φοινικούντα κάποτε, γιατί πολύ παλιά υπήρξαν τα Κύθηρα αποικία των Φοινίκων. Η ονομασία «Κύθηρα» τους δόθηκε από την Αφροδίτη, την προστάτιδα του νησιού κατά την αρχαιότητα, που εδώ την έλεγαν Κυθήρια ή Κυθέρεια, από το ρήμα «κεύθω», το οποίο σημαίνει «κρύπτω τον έρωτα στην κοιλία».

Μύθοι & αλήθειες για την αφροδισιακή δράση της σοκολάτας

Η σοκολάτα, είναι αναμφίβολα πολύ δημοφιλής σε μικρούς και μεγάλους και αποτελεί ίσως το πιο αγαπημένο μας γλύκισμα.
Η κατανάλωση της σοκολάτας έχει συσχετιστεί με διάφορες θετικές και αρνητικές επιδράσεις στον οργανισμό όπως: ακμή, παχυσαρκία, ημικρανίες, αφροδισιακές ιδιότητες, ευδιαθεσία κ.ά.
Tι ισχύει σε κάθε περίπτωση διευκρινίζει στο www.Life2day.gr o Δημήτρης Γρηγοράκης-Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜSc-Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας . Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης και Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ .

Ξεκινώντας από το συσχετισμό της κατανάλωσης σοκολάτας με την εμφάνιση ακμής, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που να αποδεικνύουν αυτό τον ισχυρισμό. Η εμφάνιση ακμής σχετίζεται με ορμονικές διαταραχές.
Όσον αφορά στις ημικρανίες που υποστηρίζεται ότι η σοκολάτα δημιουργεί λόγω της τυραμίνης που περιέχει, η αλήθεια είναι ότι μία ολόκληρη σοκολάτα (100 γρ.) περιέχει 0,75 μg/g τυραμίνη, ποσότητα ιδιαίτερα μικρή για να προκαλέσει κάτι τέτοιο.
Ένας ακόμα μύθος είναι ότι η σοκολάτα προκαλεί τερηδόνα. Σε αντίθεση με αυτό τον ισχυρισμό η σοκολάτα υγείας κυρίως, περιέχει μεγάλη ποσότητα θεοβρωμίνης, η οποία αναστέλλει τη δράση παθογόνων οργανισμών στη στοματική κοιλότητα, που προκαλούν τερηδόνα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην παραμελείτε το συστηματικό πλύσιμο των δοντιών σας, διότι στην πραγματικότητα, η αμέλεια είναι αυτή που προκαλεί τερηδόνα.
Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούν ότι «Η σοκολάτα περιέχει λίπος και παχαίνει». Η σοκολάτα είναι πλούσια σε καλά λιπαρά οξέα (στεατικό και ελαϊκό) και στη α-τοκοφερόλη, την πιο ενεργή μορφή της βιταμίνης Ε, τα οποία δρουν προστατευτικά στον οργανισμό. Επίσης, η αύξηση σωματικού βάρους εξαρτάται από τις θερμίδες που προσλαμβάνονται καθημερινά από το σύνολο της διατροφής μας και της φυσικής μας δραστηριότητας. Συνεπώς, η μέτρια κατανάλωση σοκολάτας (50-70γρ./εβδομάδα) στο πλαίσιο μίας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής προσφέρει γευστική απόλαυση σε συνδυασμό με αναρίθμητα οφέλη υγείας.
Η θεωρία ότι η σοκολάτα διαθέτει αφροδισιακές ιδιότητες βρίσκει την αλήθεια της στο ότι προκαλεί μυϊκή και καρδιακή τόνωση, αυξημένη αιμάτωση των οργάνων, αυξημένη οξυγόνωση, χαλάρωση και ηρεμία. Δημιουργεί δηλαδή όλες τις βιολογικές προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί φυσιολογική σεξουαλική δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, οι ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες που αποδίδονται στη σοκολάτα οφείλονται στην περιεκτικότητά της σε φαινυλαιθυλαμίνη. Η ουσία αυτή, σε υψηλά επίπεδα, προκαλεί αισθήματα έλξης, ενθουσιασμού, επιπολαιότητας αλλά και φόβου. Λειτουργεί διεγείροντας τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου και φθάνει σε πολύ υψηλές τιμές κατά τον οργασμό.
Όταν τρώμε σοκολάτα, ο εγκέφαλός μας εκκρίνει ενδορφίνες, ουσίες με αναλγητικές ιδιότητες που βελτιώνουν τη διάθεση και την ψυχολογία, όμοιες με τις ουσίες που εκκρίνονται και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Επιπλέον εκκρίνεται σεροτονίνη, ουσία με αντικαταθλιπτική δράση.Οι παραπάνω ουσίες δεν είναι οι μοναδικές που περιέχονται στη σοκολάτα. Έρευνες δείχνουν ότι η σοκολάτα περιέχει πάνω από 300 χημικές ουσίες που σχετίζονται με την επίδραση της κατανάλωσής της στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Συγκεκριμένα, περιέχει ουσίες με δράση όμοια με αυτή των κανναβοειδών, που επιδρούν σε ορισμένους νευροϋποδοχείς του εγκεφάλου, οπότε και εκκρίνεται η ντοπαμίνη, ουσία που έχει συνδεθεί με την ψυχική ευφορία.
Η αφροδισιακή δράση της σοκολάτας πολλαπλασιάζεται όταν συνδυάζεται με ξηρούς καρπούς όπως τα αμύγδαλα, τα οποία είναι πλούσια σε ασβέστιο, φυτικές ίνες, βιταμίνες συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, χαλκό, ψευδάργυρο, κάλιο και σίδηρο.
Έτσι, η σοκολάτα με αμύγδαλα μπορεί να αποτελέσει ένα από τα πιο απολαυστικά σνακ, αρκεί να είμαστε προσεκτικοί στην ποσότητα κατανάλωσής της (50-70γρ/εβδομάδα), κάτι που ισχύει γενικότερα στη διατροφή μας. Και όπως χαρακτηριστικά έχει πει ο γνωστός γευσιγνώστης Ηλίας Μαμαλάκης, «η σοκολάτα μπορεί να είναι πικρή και γλυκιά, όπως ακριβώς η ίδια η ζωή».

Μετάλλια Ελλάδας Παραολυμπιάδα 2012

Δώδεκα μετάλλια ήταν ο ελληνικός απολογισμός

, ακριβώς τα μισά σε σχέση με το Πεκίνο, αλλά σε συνθήκες τελείως διαφορετικές σε σχέση με αυτές που υπήρχαν πριν από το 2008.
Απολογισμός ικανοποιητικός, όπως και το γεγονός ότι μέσα από τους Αγώνες του Λονδίνου «ξεπήδησαν» κάποια από τα παιδιά της νέας γενιάς....
όπως ο Παναγιώτης Σουλάνης στα μπότσια, ο Αριστείδης Μακροδημήτρης στην κολύμβηση, η Στέλλα Σμαραγδή στον στίβο, η Χρυσούλα Αντωνιάδου στην κολύμβηση, ο Ευστράτιος Νικολαίδης στον στίβο, ο Μανώλης Στεφανουδάκης στο στίβο κ.α.
Ο Αριστείδης Μακροδημήτρης ήταν ο αθλητής με τα περισσότερα μετάλλια σε ατομικό επίπεδο (συνολικά τρία), ενώ στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν και αθλητές με μεγάλη εμπειρία από Παραολυμπιακούς Αγώνες, όπως ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, η Ανθή Καραγιάννη, ο Χρήστος Ταμπαξής και η Αλεξάνδρα Δήμογλου.

Βρετανή στρατιώτης δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος

Μια βρετανή στρατιώτης, που υπηρετεί στο Αφγανιστάν και φέρεται να
μην είχε αντιληφθεί ότι ήταν έγκυος, γέννησε στο νοσοκομείο του
στρατοπέδου Μπάστιον.

Το υπουργείο Αμυνας στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι...
η μητέρα και το βρέφος
είναι σε καλή κατάσταση και ότι γιατροί από τη Βρετανία μετέβησαν στο
στρατόπεδο για να την συνοδεύσουν στην πατρίδα και να της προσφέρουν την
όποια φροντίδα χρειαστεί στη διάρκεια της μεγάλης πτήσης.
«Δεν προβλέπεται από τους στρατιωτικούς κανονισμούς οι
γυναίκες-στρατιώτες να συμμετέχουν σε αποστολές όταν είναι έγκυοι. Σε
αυτή την περίπτωση, η γυναίκα αγνοούσε την εγκυμοσύνη της», αναφέρει το
υπουργείο.
Η εφημερίδα Daily Mail, η οποία πρώτη δημοσίευσε την είδηση, έγραψε ότι η γυναίκα δεν γνώριζε ότι είναι έγκυος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η γυναίκα -η ταυτότητα της οποίας δεν δόθηκε
στη δημοσιότητα- έμεινε έγκυος πριν ξεκινήσει η εξάμηνη αποστολή της στο
Αφγανιστάν.
Η εκπαίδευσή της περιελάμβανε πορεία 13 χιλιομέτρων και τρέξιμο. Η
δουλειά της ήταν ο ανεφοδιασμός με πυρομαχικά των στρατιωτών που
μάχονται κατά των αφγανών ενόπλων.
Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εκστρατείας όταν παραπονέθηκε για
κοιλιακούς πόνους και ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι θα γεννούσε,
έγραψε η Mail επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές.
«Πρόκειται για ένα μοναδικό περιστατικό, αλλά η ομάδα μου είναι καλά
προετοιμασμένη για το αναπάντεχο και προσαρμόστηκε τέλεια στην
κατάσταση», δήλωσε στην εφημερίδα η αντισμήναρχος Αντρια Λούις,
διοικητής του νοσοκομείου.

Τα τρία λάθη που μας κρατάνε μακριά από το γυμνασμένο σώμα των ονείρων μας

Ήρθε η ώρα να τα διορθώσουμε και να δούμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.


Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι... όσον αφορά την fitness ρουτίνα μας, αλλά και την επιθυμία μας για ένα καλογυμνασμένο, σφριγηλό κορμί, το να διορθώσουμε τα πράγματα που κάνουμε λάθος είναι εξίσου σημαντικό με το να κάνουμε αυτά που ξέρουμε σωστά. Αυτά είναι τα τρία συνηθέστερα λάθη που μας κρατάνε μακριά από το σώμα των ονείρων μας.

1) Δίνουμε έμφαση στις αερόβιες ασκήσεις, επισκιάζοντας αυτές για τόνωση των μυών
Οι περισσότερες γυναίκες δεν φαίνονται να αντιλαμβάνονται την αξία των ασκήσεων δύναμης. Σίγουρα, η αεροβική γυμναστική είναι αυτή που καίει θερμίδες, αλλά οι ασκήσεις με βάρη είναι αυτές που ενδυναμώνουν τους μύες, δημιουργώντας την επιθυμητή γράμμωση.

2) Αλλάζουμε συνεχώς προγράμματα
Τι σημαίνει αυτό; Ένα απλό παράδειγμα: Την Δευτέρα, θα πάμε στο τμήμα για step aerobics, την Τρίτη θα κάνουμε spinning, την Τετάρτη pilates, την Πέμπτη barre a terre και ούτω καθεξής. Εντέλει, το αποτέλεσμα είναι να μην γυμνάζουμε κανένα σημείο του σώματός μας αρκετά εξονυχιστικά και όλη αυτή η δουλειά στο γυμναστήριο να μην φαίνεται. Λίγη ποικιλία είναι καλή, αλλά προσπαθείστε να μην παρακολουθείτε παραπάνω από τρία δαφορετικά προγράμματα την εβδομάδα- και αυτό, με δεδομένο ότι, το ένα από τα τρία, θα γυμνάζουν όλες τις μυικές ομάδες.

3) Δεν καταναλώνουμε αρκετή πρωτεΐνη
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το 10% των γυναικών δεν προσλαμβάνουν την απαραίτητη ημερήσια ποσότητα πρωτεΐνης (46 γραμμάρια). Μάλιστα, προκειμένου να αλλάξετε την δομή του σώματός σας, να κάψετε λίπος και να ενισχύσετε τη μυϊκή μάζα σας, χρειάζεστε διπλάσια από αυτή την ποσότητα.

Τα παιδιά των σταρς

Η κόρη του Σάκη Ρουβά και της Κάτιας Ζυγούλη δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε λιγότερο από στυλάτη.
Η όμορφη μαμά φροντίζει την εμφάνισή της, κι έτσι η μικρή είναι πάντα κομψή μέσα στις πολύχρωμες κοριτσίστικες δημιουργίες.
Φυσικά, ο Ρουβάς junior, ο γιος του ζευγαριού, ακολουθεί ....

το παράδειγμα της Αναστασίας και είναι πάντα καλοντυμένος μέσα στα γαλάζια ρουχαλάκια του.

Οι υπόγειες πύλες του λευκού οίκου: Ότι κατασκεύασαν εκεί κάτω παραμένει ένα πέπλο μυστηρίου [φωτο]


Μετά από σχεδόνδύο έτη και την αξία των $86 εκατομμυρίων της
θορυβώδους και αποδιοργανωτικής κατασκευής, έχει προκύψει η Δυτική
Πτέρυγα από την οπτική απομόνωσή εντυπωσιακά αμετάβλητη. Και βαθιά
υπόγεια ό, τι έχει χτιστεί εκεί παραμένει ένα πέπλο μυστηρίου…
Το έργο κατασκευής – επίσημα εδώ και καιρό είναι μια
αναβάθμιση του Λευκού οίκου που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2010 με την
ανασκαφή ενός τεράστιου, πολυώροφου λάκκου μπροστά απο τη Δυτική
Πτέρυγα, για να περιλάβει τη δυτική εκτελεστική λεωφόρο, η οδός που
χωρίζει το λευκό οίκο από το εκτελεστικό κτίριο γραφείων Eisenhower.
Ένας ψηλός, πράσινος φράχτης ξεπήδησε που μπλοκάρει το πιο διάσημο
συγκρότημα γραφείων της Αμερικής από τη δημόσια θέα.
Τώρα, όμως, η περίφραξη έχει κατέβει, αποκαλύπτοντας τη γνωστή
ασπρισμένη πρόσοψη ψαμμίτη και τον μοναχικό φύλακα ρολόι που στέκεται
στην είσοδο της Δυτικής Πτέρυγας
Οι μπουλντόζες κάλυψαν την τρύπα. Τα πληρώματα του Πάρκου ως επί το
πλείστον έχουν ολοκληρώσει εκ νέου ταξινόμηση και επαναφύτευση. Ο στόχος
τους ήταν να επιστρέψουν την περιοχή στην αρχική της εμφάνιση.
Η διοίκηση γενικών υπηρεσιών, που επιτήρησε την εργασία, είπε ότι
επρόκειτο να αντικαταστήσει τις παλιές γραμμές νερού και ατμού, τους
υπονόμους, και τους ηλεκτρικούς αγωγούς καλωδίωσης.

Το GSA αναφέρει αυτή τη δομή οτι είναι απλώς «διευκόλυνση» στο έργο κοινής ωφελείας.
Αλλά ούτε ο οργανισμός, ούτε η διοίκηση θα εκπονήσει για τη
λειτουργία του. Πέρυσι, όταν άρχισε το έργο, η GSA αρνήθηκε οτι ήταν η
κατασκευή για επιπλέον χώρο γραφείου ή άλλο καταφύγιο.Το υφιστάμενο καταφύγιο του Λευκού Οίκου, γνωστό ως το Προεδρικό Κέντρο
έκτακτης ανάγκης, είναι κάτω από την Ανατολική Πτέρυγα και τις
ημερομηνίες για τη διοίκηση Ρούσβελτ.
Η GSA κράτησε την εργασία μυστική, όχι μόνο για την παρουσίαση του
φράκτη γύρω από το χώρο της ανασκαφής, αλλά διατάζοντας τους
υπεργολάβους να μην μιλήσει κανένας για πληροφορίες της επιχείρησης στα
φορτηγά που τραβούν στις πύλες του λευκού οίκου.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Αγγελάκας σε Νταλαρα: Δώσε τα λεφτά σου στους φτωχούς

Ο Γιώργος Νταλάρας μιλώντας στο περιοδικό Down Town της Κύπρου εξομολογήθηκε ότι αισθάνεται ενοχές για τα χρήματα που έχει κερδίσει από την δουλειά του.

Συγκεκριμένα είχε δηλώσει: «Αισθάνομαι συνεχώς ενοχές για τα λεφτά που κέρδισα από την δουλειά μου και δεν το έκρυψα ποτέ. Αμείφθηκα από τη δουλειά μου έντιμα και καθαρά. Δυστυχώς, ποτέ δεν τα κατάφερα να ταυτιστώ με τον σύγχρονο τίτλο του πετυχημένου, ώστε να μην αισθάνομαι ενοχές. Δεν ισοπεδώθηκα».
Οι δηλώσεις αυτές έφτασαν στα αυτιά του Γιάννη Αγγελάκα, ο οποίος μέσα από μια δημόσια επιστολή με παραλήπτη τον Γιώργο Νταλάρα, θέλησε να του απαντήσει και να τον παροτρύνει:

«ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ

Αγαπητέ κύριε Νταλάρα, όλοι γνωρίζουν πως οι ενοχές είναι το βασικό ψυχολογικό υπόβαθρο κάθε μεγάλης δημιουργικής καλλιτεχνικής ψυχής και πως είναι φυσιολογικό, όσο ο καλλιτέχνης γιγαντώνεται πνευματικά να γιγαντώνεται παράλληλα και η υλική του περιουσία, πράγμα που μπορεί να τον οδηγήσει σε ψυχολογικό ηθικό και δημιουργικό αδιέξοδο.

Κατανοώντας, λοιπόν, το δράμα που βιώνετε σαν τέτοιος καλλιτέχνης αυτό το καιρό, παράλληλα με το άλλο μεγάλο εθνικό μας δράμα, έχω να σας προτείνω (απορώ πως δεν το σκεφτήκατε μόνος σας) να κρατήσετε για σας και την οικογένεια σας το απολύτως απαραίτητο κομμάτι της περιουσίας σας και να προσφέρετε την υπόλοιπη για να απαλύνετε τον πόνο μερικών έστω από τους εκατομμύρια αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Προχωρήστε άφοβα στην προσωπική και καλλιτεχνική σας απελευθέρωση και ενταχθείτε σιγά σιγά στο κίνημα του συναισθηματικού κομμουνισμού που γιγαντώνεται και αυτό τελευταία στους κύκλους των καλλιτεχνών και των διανοούμενων της πατρίδας μας.

Γιάννης Αγγελάκας»

ΔΕΙΤΕ: Το πιο χαριτωμένο και ασυνήθιστο θαλάσσιο τέρας που έχετε δει!

Ένα απίστευτα χαριτωμένο ζωάκι του βυθού που ζει κυρίως στους κόλπους του Μεξικού...
έχει γίνει η νέα μόδα στους συλλέκτες υποβρύχιων ειδών.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΔΕΙΤΕ: Το πιο χαριτωμένο και ασυνήθιστο θαλάσσιο τέρας που έχετε δει! 

Δημόσια κόντρα ΔΝΤ-Κομισιόν για την Ελλάδα

Με μία ασυνήθιστη επίδειξη ευασθησίας το ΔΝΤ τονίζει πως από τις οδυνηρές περικοπές στους μισθούς θα έπρεπε να προστατευτούν τα ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού! Στην έκθεση που ''έβγαλε'' το ΔΝΤ αναφέρεται πως ''σε ορισμένα προγράμματα όπως της Ελλάδας η επιτυχής επίλυση της κρίσης απαιτεί σημαντικές περικοπές των δαπανών, συμπεριλαμβανομένων κοινωνικών τομέων καθώς και μειώσεις στους πραγματικούς μισθούς.
Ωστόσο οι περικοπές αυτές, που είναι οδυνηρές για πολλούς, θα μπορούσαν σε όλα τα προγράμματα να είχαν επικεντρωθεί περισσότερο στην προστασία ευάλωτων τμημάτων του πληθυσμού''.

Σύμφωνα με ερμηνεία αναλυτών στο Euro2day:''Είναι αδύνατο να μην συνδέσει κανείς αυτή την έκθεση με την κλιμάκωση της έντασης καθώς πλησιάζει η προθεσμία αναφορικά με την επόμενη δόση της Ελλάδας, ενώ το κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται εκεί φαίνεται πως καταγράφει ελάχιστη πρόοδο''.

Στην ίδια έκθεση το ΔΝΤ ουσιαστικά κάνει λόγο για προβληματική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως λόγω των περιορισμών που τέθηκαν από την ίδια την ευρωζώνη.
''Οι εσωτερικοί περιορισμοί στην ευρωζώνη ορισμένες φορές περιόρισαν τις εναλλακτικές επιλογές πολιτικής που θα μπορούσαν σε αντίθετη περίπτωση να είχαν συζητηθεί, κυρίως στην αναδιάρθρωση του χρέους.Η διαβούλευση με περισσότερα μέρη συχνά κατέληγε σε μεγαλύτερες συζητήσεις και λιγότερο αποτελεσματική λήψη αποφάσεων''.


sarotiko