Δημοσιεύτηκε το Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness 2013! ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Δημοσιεύτηκε το Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness 2013!


Η έκδοση του 2013 είναι πλέον διαθέσιμη, παραθέτοντας την συνηθισμένη συλλογή από απίστευτους ανθρώπους και χαρακτηριστικά....
Ο Μουσταφά Αντέλ Ισμαήλ έχει τους μεγαλύτερους δικέφαλους και τρικέφαλους στον κόσμο. Η περιφέρεια στο δεξί του μπράτσο είναι 63.5 εκ σφιγμένη και 60.96 μη σφιγμένη, και η περιφέρεια στο αριστερό του μπράτσο είναι 64.77 εκ σφιγμένη και 62.23 μη σφιγμένη. Ο Μουσταφά, που προπονείται έξι ημέρες την εβδομάδα και τρώει έξι γεύματα την ημέρα, θα πει: «Προπονούμαι τα τελευταία 11 χρόνια για να έχω τόσο μεγάλους μυς».

Η Γηραιότερη Γυμνάστρια: Γιοχάνα Κουάας (Γερμανία) – 86 ετών
Η Γιοχάνα Κουάας, 86 ετών από την Λειψία, ξεκίνησε να γυμνάζεται μόλις στα 50 της και πλέον είναι αναγνωρισμένη ως Γηραιότερη Γυμνάστρια στον κόσμο. Τα τελευταία 30 χρόνια, η Γιοχάνα έχει κερδίσει 11 μεγάλα πρωταθλήματα. Για να διατηρείται σε φόρμα, η Γιοχάνα ακολουθεί ένα αυστηρό πρόγραμμα γυμναστικής που περιλαμβάνει έναν συνδυασμό από ασκήσεις, τρέξιμο και γιόγκα.

Η Πιο Βαριά Αθλήτρια: Σάραν Αλεξάντερ (Ηνωμένο Βασίλειο) – 203.21 κιλά
Η Σάραν Αλεξάντερ, 46 ετών, με ύψος 1.82 και βάρος 203.21 κιλά, είναι η μοναδική Βρετανίδα αθλήτρια του σούμο και πλέον η Πιο Βαριά Αθλήτρια του κόσμου. Η Σάραν καταναλώνει 5.000 θερμίδες την ημέρα, και για να φτιάξει τη δύναμη και την αντοχή της κολυμπάει και περπατάει. Η Σάραν θα πει: «Παλιότερα ντρεπόμουν για το μέγεθός μου. Όμως αφότου ξεκίνησα το σούμο, έμαθα να αγαπώ το σώμα μου. Η αναγνώριση του Guinness World Records το έκανε ακόμα καλύτερο».

Ο Πιο Ψηλός Γάιδαρος: Oklahoma Sam (Αμερική) - 155.45 εκατοστά
Ένα μουλάρι ονόματι «Oklahoma Sam» γιορτάζει σήμερα το γεγονός πως στέφθηκε «Ο Πιο Ψηλός Εν Ζωή Γάιδαρος» στον πλανήτη. Φτάνοντας σε ύψος τα 155.45 εκατοστά, κάνει τον συνηθισμένο γάιδαρο (81 εκ.) να μοιάζει με νάνο, αλλά και την μεγαλύτερη ράτσα του, «Mammoth Jackstock» (121 εκ.). Την φροντίδα του Σαμ έχει αναλάβει η 54χρονη Λίντα Ντέιβις, μία ικανότατη κηπουρός και φιλόζωη.

Ο Ψηλότερος Σκύλος: Zeus (Αμερική) – 111.8 εκατοστά
Απλά κοιτάξτε το μέγεθος αυτού του σκύλου. Ο Ζeus (Δίας) είναι ένας τριών χρόνων σκύλος ράτσας Great Dane από το Μίτσιγκαν και φτάνει το απίστευτο ύψος των 118 εκατοστών, από τα πόδια μέχρι τη ράχη: το ίδιο μέγεθος με τον γάιδαρο. Στεκόμενος στα πίσω πόδια, ο Zeus φτάνει τα 2.23 και ξεχωρίζει πάνω από την ιδιοκτήτριά του, Ντενίζ Ντόρλαγκ. Η Ντενίζ θα πει: «Ο Zeus είναι ένας εκπληκτικός σκύλος. Το μόνο κακό είναι πως κοστίζει πολύ. Το φαγητό, τα φάρμακα, η μεταφορά. Έπρεπε να πάρουμε ένα βανάκι για να μπορούμε να τον μεταφέρουμε, και εάν πατήσει επάνω στο πόδι σου, σου αφήνει σημάδι».

Ο Πιο Κοντός Ταύρος: Άρτσι (Βόρεια Ιρλανδία) – 76.2 εκατοστά
Ο Άρτσι, ένας 29 μηνών ταύρος ράτσας Dexter από την επαρχία Άντριμ, στη Βόρεια Ιρλανδία, έχει αναγνωριστεί ως ο Πιο Κοντός Ταύρος στον κόσμο. Έχει ύψος μόλις 76.2 εκατοστά από τις οπλές του μέχρι την ράχη του, 38 εκατοστά πιο κοντός από τους άλλους ταύρους της ράτσας του (που το σύνηθες ύψος τους είναι 114 εκατοστά). Το ύψος του σημαίνει πως μοιάζει με νάνο σε σχέση με τα άλλα ζώα στη φάρμα, ακόμα και με τους σκύλους και με τις γίδες.

Νέα χαρακτηριστικά στο βιβλίο το κάνουν πιο interactive
Το νέο βιβλίο διαθέτει “augmented reality pictures”, που επιτρέπουν στον αναγνώστη να αλληλεπιδράσει με το βιβλίο. Απλά στρέψτε ένα τάμπλετ σε συγκεκριμένες σελίδες και εκείνο θα «ζωντανέψει». Εδώ βλέπουμε τον Ζακ τον παπαγάλο να επιχειρεί το ρεκόρ του, που είναι τα περισσότερα καρφώματα από έναν παπαγάλο μέσα σ’ ένα λεπτό.

Το Πιο Ακριβό Game Show
Το 2011 ξεκίνησε το τηλεοπτικό show Red or Black, μία επινόηση του Σάιμον Κάουελ, το οποίο είχε έναν προϋπολογισμό 15 εκατομμυρίων λιρών, κάνοντάς το το πιο ακριβό του κόσμου.

Ο Πιο Ακριβός Πίνακας που πουλήθηκε σε δημοπρασία
Η Κραυγή του Έντβαρντ Μουνκ (1895) αγοράστηκε από έναν ανώνυμο αγοραστή για 119.9 εκατομμύρια δολάρια στις 2 Μαίου 2012, καθιστώντας τον τον πιο ακριβό πίνακα που πουλήθηκε σε δημοπρασία.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...