Κίνα: Ολοκληρωμένη η πιο ταχεία σιδηροδρομική γραμμή ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Κίνα: Ολοκληρωμένη η πιο ταχεία σιδηροδρομική γραμμή



Η Κίνα έδωσε στην κυκλοφορία τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή ταχείας κυκλοφορίας στον κόσμο, η οποία συνδέει το Πεκίνο με την πόλη Γκουανσχού, εμπορικό κόμβο στο νότιο τμήμα της χώρας.
Το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας στη γραμμή μήκους 2.298 χιλιομέτρων, ξεκίνησε νωρίς το πρωί, ώρα Κίνας, από την πρωτεύουσα της χώρας, με κατεύθυνση την μεγαλούπολη στη νότια Κίνα, κοντά στο Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, η απόσταση αναμενόταν να καλυφθεί σε περίπου οκτώ ώρες, ενώ το τρένο θα σταματήσει σε 35 ενδιάμεσους σταθμούς.
Το τρένο ταξιδεύει με μέση ωριαία ταχύτητα περίπου 300 χιλιομέτρων την ώρα και αναμένεται να μειώσει τον χρόνο του ταξιδιού στο μισό σε σχέση με τα συμβατικά τρένα, όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Έτσι, αντί για 22 ώρες θα απαιτούνται τώρα δέκα.
Η απόφαση να εγκαινιαστεί σήμερα η νέα γραμμή ελήφθη ώστε να τιμηθεί η επέτειος από τη γέννηση του πρώην ηγέτη της Κίνας Μάο, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Τα εγκαίνια της νέας γραμμής Πεκίνου- Γκουανσχού, δημιουργεί νέα δεδομένα στις σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας της Κίνας, η οποία πλέον διαθέτει ένα υπερσύγχρονο δίκτυο μήκους 9.300 χιλιομέτρων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...