Τουρνουά για την εξάλειψη της φτώχειας! ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Τουρνουά για την εξάλειψη της φτώχειας!



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας, που ήταν η 17η του Οκτώβρη, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική εκδήλωση, στο κέντρο της πόλης του Βόλου, η οποία αποτελεί συνέχεια της περσινής δράσης, που ήταν αφιερωμένη στον Ρατσισμό.
Ο Δήμος Βόλου, αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την πρόταση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Βόλου για την διοργάνωση ενός ποδοσφαιρικού τουρνουά, στοχεύοντας να απευθύνει ένα ηχηρό μήνυμα κινητοποίησης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο αυτό, το οποίο ταλανίζει σήμερα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Eurostat, περισσότερα από πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) Ελληνόπουλα, τα οποία ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας!
Ο τρόπος με τον οποίο η φτώχεια επηρεάζει τους ανθρώπους είναι σύνθετος και άμεσα συνδεδεμένος με τον κοινωνικό αποκλεισμό. Μια κατάσταση που κοστίζει ιδιαίτερα στα παιδιά φτωχών εργατών ή αγροτών, τσιγγάνων, παλιννοστούντων, μεταναστών, ανέργων, τα οποία προτού ακόμη βρεθούν στην εφηβική τους ηλικία έρχονται αντιμέτωπα με την περιθωριοποίηση, την κοινωνική απομόνωση. Οι συνήθεις συνέπειες αυτών των προβλημάτων οδηγούν τα παιδιά σε αμφίβολες λύσεις, στην δημιουργία μιας κοινωνίας που κανείς δεν απολαμβάνει.
Με αυτή τη σκέψη, οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι φορείς του παιδικού ποδοσφαίρου, απάντησαν άμεσα στο κάλεσμα για μια ουσιαστική συζήτηση, αναφορικά με το πρόβλημα και συμμετείχαν δραστικά στην πρωτοβουλία για την εξάλειψη της φτώχειας, με όσα μέσα διαθέτουν. Επί της ουσίας, αναδείχθηκε ο σπουδαίος κοινωνικός ρόλος των συλλόγων στο κοινωνικό σύνολο και αποφασίσθηκε από κοινού με τα αρμόδια τμήματα του Δήμου Βόλου, να δοθεί η ευκαιρία σε παιδιά της πόλης μας, ηλικίας πέντε έως δεκαπέντε ετών, τα οποία βιώνουν τις συνέπειες της φτώχειας, να μπορούν να αθληθούν δωρεάν, για μια ολόκληρη χρονιά, απολαμβάνοντας το αγαπημένο τους άθλημα.
Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012, στην καρδιά της πόλης του Βόλου, στο Πάρκο Πανεπιστημίου, από νωρίς το πρωί, 104 παιδιά, ηλικίας 8-10 ετών, από τις περισσότερες Ακαδημίες Ποδοσφαίρου της Μαγνησίας, έδωσαν τον δικό τους «αγώνα» ενάντια στην φτώχεια.

Η δράση
Την υλοποίηση της εκδήλωσης, την είχαν αναλάβει οι γυμναστές Παπαρίζος Παναγιώτης και Καμμένος Κωνσταντίνος, που φρόντισαν το πάρκο να αλλάξει κυριολεκτικά όψη και ύφος, γεγονός που παρατήρησαν και σχολίασαν όχι μόνο οι συμμετέχοντες αλλά και οι περαστικοί.
Την εκδήλωση άνοιξε ο γυμναστής Παπαρίζος Παναγιώτης, ο οποίος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους και πέρασε γρήγορα στο «αγωνιστικό» κομμάτι της εκδήλωσης, όπου οι πρωταγωνιστές παρατάχθηκαν στο κέντρο των αυτοσχέδιων γηπέδωνκαι με την βοήθεια τον προπονητών τους δημιούργησαν νέες μεικτές ομάδες, με ένα παιδί από κάθε ακαδημία. Οι νέες αυτές ομάδες, στην ουσία μια όμορφη παρέα, έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να κάνουν νέους φίλους.
Μακριά από σκοπιμότητες, άγχος και την έγνοια του τελικού αποτελέσματος, οι λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές, το πιο αγνό και αθώο κομμάτι της κοινωνίας μας, διασκέδασαν με την ψυχή τους αφού το μενού περιελάμβανε χορταστικό ποδόσφαιρο, για δύο ολόκληρες ώρες, κάθε ομάδα! Σύνολο; Τέσσερις (4) ώρες ανέμελου παιχνιδιού!
Οι προπονητές από την πλευρά τους, είχαν στα «χέρια» τους ποδοσφαιριστές από όλες τις Ακαδημίες που έδωσαν το παρών, επιτυγχάνοντας μεταξύ άλλων να περάσουν και το σημαντικό μήνυμα κατά του αθλητικού ρατσισμού, που θέλει τους παίκτες να είναι αντίπαλοι, εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων.
Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης, τον λόγο πήρε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, Ιεράς Μονής Δημητριάδος κ. Ιγνάτιοςο οποίος τίμησε τους διοργανωτές για το περιεχόμενο της δράσης τους και την προσπάθειά τους. Στη συνέχεια απευθύνθηκε στα παιδιά, ξεκινώντας ένα ευφυέστατο παιχνίδι ερωτήσεων - απαντήσεων και τους έδωσε να καταλάβουν την σπουδαιότητα της εξάλειψης της φτώχειας.
Από την πλευρά του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος κ. Παντσάς, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την επιτυχία που σημείωσε η εκδήλωση και τόνισε τη σημασία μιας ανοιχτής και ισορροπημένης κοινωνίας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης, ο πρόεδρος ΔΕΟΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ κ. Παύλος Μαβίδης, ο αντιπρόεδρος κ. Νίκος Μαυρόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. κ. Σωτήρης Χαλκιάς, άνθρωπος που αποτελεί τον πιο σημαντικό σύνδεσμο, καθώς και πολλοί γονείς που χειροκρότησαν θερμά τις προσπάθειες των μικρών αθλητών.

Οι αφανείς …ήρωες
Πολύτιμη συμβολή στην επιτυχία της εκδήλωσης, είχαν οι προπονητές των ομάδων, χάρη στην αρμονική συνεργασία και στη αθόρυβη προσφορά τους. Έτσι το λιγότερο που οφείλουμε να κάνουμε, είναι να τους αναφέρουμε και να τους ευχαριστήσουμε.
Οι Ακαδημίες που έλαβαν μέρος ήταν:
Αγία Παρασκευή(Πόπουτσα, Μαλακασιώτης)
Άθλος Αλμυρού(Ζέρβας, Μέμος)
Α.ΠΟ.Β.(Ντίνας, Κόκλας)
Δημητριάς(Καρακώστας, Πούλιος)
Ερμής(Γεραμπίνης)
Θησέας Αγριάς(Μαγγίτσης)
Μαγνησιακός(Γεωργίου)
Νίκη Βόλου(Κουζάκης)
Ρήγας Φεραίος(Χατζής, Μαυροκέφαλος)
Σαρακηνός(Γιαννακός)



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...