Σοβαρές προοπτικές για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων Βόλου – Βελγίου ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Σοβαρές προοπτικές για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων Βόλου – Βελγίου



Τη βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες που προσφέρει η απευθείας αεροπορική σύνδεση του Βόλου με τις Βρυξέλλες, εξέφρασαν ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης και ο ελληνικής καταγωγής Υπουργός Τουρισμού της Γαλλόφωνης Ομοσπονδίας (Βρυξέλλες-Βαλλονία) του Βελγίου κ. Χρήστος Δουλκερίδης, ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσκεψη στο Βόλο.
Ο κ. Δουλκερίδης, ο οποίος έφθασε το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Ν.Αγχιάλου με απευθείας πτήση της Ryanair από τις Βρυξέλλες, πραγματοποίησε το απόγευμα επίσκεψη στον Δήμαρχο Βόλου, με τον οποίο συζήτησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και τους τρόπους αξιοποίησής τους, με σκοπό τη δυναμικότερη προώθηση του τουρισμού και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Ο Βέλγος υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην τοπική γαστρονομία και στο πώς μπορεί να αξιοποιηθεί και να συνδυαστεί με την ταυτότητα της πόλης. Ο κ. Δουλκερίδης πρότεινε ο Δήμος Βόλου να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον γαστρονομικό τουρισμό και δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει την ελληνική γαστρονομία με δεκαπενθήμερο αφιέρωμα στο πλαίσιο της «Χρονιάς Γαστρονομίας» που οργανώνεται στις Βρυξέλλες.
«Για μας ο τουρισμός αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και την μόνη ορατή προοπτική για την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης», τόνισε ο κ. Σκοτινιώτη και ενημέρωσε τον κ. Δουλκερίδη για τις προσπάθειες του Δήμου να κάνει άνοιγμα σε δυναμικές τουριστικές αγορές, μεταξύ των οποίων και αυτή του Βελγίου. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, η Δημοτική Αρχή προσβλέπει στη βοήθεια του συμπατριώτη Υπουργού Τουρισμού του Βελγίου, ώστε να γίνουν ακόμη περισσότερα βήματα. «Ένα από τα θέματα που προτάσσουμε, είναι η διατήρηση της αεροπορικής σύνδεσης με τις Βρυξέλλες και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου», πρόσθεσε ο Δήμαρχος.
Από την πλευρά του ο κ. Δουλκερίδης μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την υποδοχή που του επιφύλαξε ο Δήμος Βόλου, αλλά και για τις φυσικές ομορφιές της περιοχής. «Σήμερα κατάλαβα πραγματικά τι σημαίνει ελληνική φιλοξενία. Δεν είχα έρθει ποτέ στην περιοχή του Βόλου, αλλά είχα ακούσει πολλές φορές ότι αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Βόλο και το Πήλιο. Διαπίστωσα, λοιπόν, μέσα σε λίγες ώρες ότι υπάρχουν εδώ σημαντικές δυνάμεις που μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο. Σε μια περίοδο σοβαρής οικονομικής κρίσης, είναι σημαντικό να επενδύσετε στην αυθεντικότητα και την ποιότητα, για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης. Ο Βόλος θα πρέπει να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού και όχι του μαζικού που αναπτύσσεται σε άλλα μέρη της Ελλάδας, αξιοποιώντας τα καλά προϊόντα και τη μοναδική φύση που διαθέτει η περιοχή. Εμείς μπορούμε με την εμπειρία μας να προσφέρουμε βοήθεια στην πόλη και την περιοχή σας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Τουρισμού Γαλλόφωνης Ομοσπονδίας (Βρυξέλλες-Βαλλονία) του Βελγίου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Βόλου κ.Νατάσα Οικονόμου, η Πρόεδρος της δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Σ.Μπαρτζιώκα και η Προϊσταμένη του Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Μ.Σπανού.
Αύριο Τετάρτη 31 Οκτωβρίου το πρόγραμμα του κ.Δουλκερίδη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συνάντηση με φορείς του τουρισμού στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου (ώρα 10:30π.μ.).

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...