Αλλάζει όψη ο χώρος απέναντι από τη Βαμβακουργία ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Αλλάζει όψη ο χώρος απέναντι από τη Βαμβακουργία



Ένα ακόμη σημαντικό έργο πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο της πολιτικής που με σχέδιο και συνέπεια υλοποιεί η Δημοτική Αρχή Βόλου για την περιβαλλοντική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων σε υποβαθμισμένες περιοχές του ενιαίου Δήμου.
Πρόκειται, συγκεκριμένα, για το έργο «Διαμόρφωση πλατείας αρχαίου Ολυμπιονίκη Μελαγκόμα», απέναντι από το πρώην εργοστάσιο της Βαμβακουργίας στη Νέα Ιωνία, για την υλοποίηση του οποίου υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Κ.Τσολής Α.Ε. & Ε.Κουτή-Κρουστάλλης Ο.Ε.».
Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 378.000,00€ (προϋπολογισμός μελέτης 840.000€) και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από το περιφερειακό ΕΣΠΑ – άξονας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στη Θεσσαλία». Προβλέπεται δε να παραδοθεί σε 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Να σημειωθεί ότι αποτελεί ένα από τα οκτώ συνολικά έργα διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων σε υποβαθμισμένες περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου και Νέας Ιωνίας, με χρήσεις οικολογικών στοιχείων, που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έπειτα από τεκμηριωμένες προτάσεις του Δήμου Βόλου.
Με αφορμή την έναρξη εργασιών για τη διαμόρφωση της πλατείας Μελαγκόμα, ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης επανέλαβε ότι «σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ο Δήμος Βόλου αξιοποιεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τη μόνη δυνατή χρηματοδοτική δυνατότητα, δηλαδή τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, για την υλοποίηση σημαντικών έργων στην πόλη. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται τόσο η τόνωση της τοπικής οικονομίας όσο και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι, ιδιαίτερα σε περιόδους δραματικής υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου όπως αυτή που ζούμε, κάθε επένδυση στην ποιότητα ζωής είναι επένδυση στην κοινωνική συνοχή». Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σκοτινιώτης υπογράμμισε τη γόνιμη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.
Ο χώρος όπου θα διαμορφωθεί η πλατεία Μελαγκόμα βρίσκεται στην Νέα Ιωνία, στην διασταύρωση των οδών Μυτιλήνης και Μανόλη Ανδρόνικου, και περιλαμβάνει τρία οικοδομικά τετράγωνα και μία μικρή τριγωνική νησίδα. Στην θέση αυτή λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα λαϊκή αγορά. Στο χώρο υπάρχουν δύο κτίσματα, τα οποία θα κατεδαφιστούν. Σύμφωνα με τη μελέτη που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, η διαμόρφωση περιλαμβάνει χώρους πρασίνου, παιδική χαρά και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνω σε πέργκολα. Το πεζοδρόμιο θα διαμορφωθεί με πλάτος 3,00 μ., ώστε να χρησιμοποιείται για την λειτουργία της λαϊκής αγοράς. Η διαμόρφωση θα συμπληρωθεί με παγκάκια κτιστά ή ξύλινα. Οι χτιστές κατασκευές δεν θα ξεπερνούν σε ύψος το 1,20 μ., ενώ η πέργκολα για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών, θα είναι μεταλλική ύψους 2,50 μ. Η εκσκαφή, δεν θα ξεπερνά το βάθος των 0,50μ από την επιφάνεια του εδάφους.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...