Εκδηλώσεις για το μητρικό θηλασμό στις 4/11 ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Εκδηλώσεις για το μητρικό θηλασμό στις 4/11



Εκδηλώσεις γιορτής για το μητρικό θηλασμό διοργανώνει στις 4 Νοεμβρίου, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7/11), το Δίκτυο των Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας
Μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας συμμετέχουν και φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Θηλασμό, που έχει ως σκοπό την προώθηση, την υποστήριξη και την ενημέρωση, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία, αναφέρει το goodnet.gr.
Όλες οι ομάδες που ανήκουν στο Δίκτυο λειτουργούν εθελοντικά με σκοπό την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό.
Η «Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ρεθύμνου» περιμένει τις μητέρες στις 11.00 στο Δημαρχείο. Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θηλάσουν θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις.
Φέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την πρώτη Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού και δέκα χρόνια από τον Σεπτέμβριο του 2002, όταν ο ΠΟΥ και η UNICEF θέσπισαν την Παγκόσμια Στρατηγική για την Βρεφική και Νηπιακή Διατροφή ή Διεθνές Σχέδιο Δράσης.

Εκδηλώσεις στο Ρέθυμνο:
1/11 Πέμπτη: Μάθημα θηλασμού για εγκύους από ένα πιστοποιημένο σύμβουλο θηλασμού (IBLCL). Ώρα 6.30μ.μ. κατάστημα «Premaman».
2/11 Παρασκευή: Μάθημα θηλασμού για εγκύους από ένα πιστοποιημένο σύμβουλο θηλασμού (IBLCL). Ώρα 6.30μ.μ. κατάστημα «Prenatal».
3/11 Σάββατο: Ημερίδα στο Σπίτι του Πολιτισμού στην παλιά πόλη. Ώρα 6.00μ.μ. Με τίτλο: Μητρικός θηλασμός και οικονομική κρίση: τα μωρά μας τρώνε σπιτικά.
4/11 Κυριακή: Ταυτόχρονος Πανελλήνιος θηλασμός που θα γίνει για την πόλη μας μπροστά από το Δημαρχείο και ώρα 11.30π.μ. «Έκθεση φωτογραφιών θηλασμού» στο Σπίτι του Πολιτισμού στην Παλιά Πόλη.
5/11 Δευτέρα: Μάθημα θηλασμού για εγκύους από ένα πιστοποιημένο σύμβουλο θηλασμού (IBLCL). Ώρα 6.30μ.μ. κατάστημα «Παιδικά Όνειρα».
6/11 Τρίτη: Μάθημα θηλασμού για εγκύους από ένα πιστοποιημένο σύμβουλο θηλασμού (IBLCL). Ώρα 6.30μ.μ. κατάστημα «Premaman» και «Mothercare».
7/11 Τετάρτη: Μάθημα θηλασμού για εγκύους από ένα πιστοποιημένο σύμβουλο θηλασμού (IBLCL). Ώρα 6.30μ.μ. κατάστημα «Neonato».

Το πρόγραμμα της ημερίδας:
• Μητρικός θηλασμός, από το μαιευτήριο στο σπίτι: πρακτικές συμβουλές για μια σωστή αρχή. Από τη Βασιλική Δανηλάτου MD PhD IBCLC Iατρός-Αιματολόγος-Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας
• «Παππού, γιαγιά, μπαμπά... βοηθήστε τη μαμά να με θηλάσει αποκλειστικά». Μητρικός θηλασμός και η επίδραση του οικογενειακού περιβάλλοντος. Από τη Σοφία Αλεβυζάκη ΜD IBCLC Παιδίατρος- πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας
• Μύθοι και αλήθειες για τον μητρικό θηλασμό. Από την Ιωάννα Δακανάλη MD IBCLC Παιδίατρος-Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας
• Οικονομική κρίση, γιατί τα γάλατα πρώτης βρεφικής ηλικίας να μην πωλούνται στα super market. Από τον Νίκο Βαράκη MD IBCLC Παιδίατρος-Πιστοποιημένος Σύμβουλος Γαλουχίας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...